Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Zoete bataat: een vergeten groente, - - personen
zoete bataat |
Bataat kan op verschillende manieren worden bereid. Je kunt hem geschild of ongeschild bereiden. Je kunt hem bakken, koken of frituren. De kooktijd bedraagt ongeveer 20 minuten. De knol kan in blokjes, reepjes of in schijven worden gesneden. De smaak van bataat is niet overheersend, maar eerder flauw. Daarom is de groente geschikt in verschillende gerechten. Je kunt bataat ook poffen, door ze in aluminium in de oven te bereiden. De bataat combineert perfect met bakbanaan, appel, ananas, vlees, vis en kaas. Je kunt er ook lekkere koude salades mee maken of een stoofpot (met lamsvlees). De zoete aardappel is een geliefd ingrediënt in de Surinaamse en Aziatische keuken. In Amerika staat ze traditioneel op het menu voor Thanksgiving