Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 502 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Boerenkool (spinazie, andijvie, raapstelen, paksoi): met knoflook, champignons, Hoofdgerecht 2 personen

500 gram boerenkool  grof zeezout  
2 eetlepels olijfolie of sesamolie  2 tenen knoflook  
140 gram geroosterde pompoenpitten  1 citroen (in partjes)  
150 gram champignons  

 

Voldoene water (afhankelijk van de gebruikte groenten) in een grote pan aan de kook brengen.  2 theelepels zout toevoegen. Boerenkool zonder deksel 2 á 3 minuten laten koken tot deze zacht en heldergroen is. Laten uitlekken in een vergiet.
Olie verwarmen in een zware ruime braadpan op een half hoog vuur. Knoflook toevoegen en 30 sec. bakken tot de knoflook zachtgeel is. In geen geval bruin laten worden. Champignons en sojasaus toevoegen en onder regelmatig roeren 2 á 3 min. bakken tot de champignons zacht zijn geworden.
Boerenkool 3 á 5 minuten meestoven, tot alles zacht is. Op smaak brengen met zout en bestrooien met pompoenpitten. Opdienen met citroenpartjes ernaast.

Lekker met aardappelpuree.

Ook andere bladgroenten kunnen op deze manier verwerkt worden, bijvoorbeeld:  spinazie, snijbiet, raapstelen, paksoi en andijvie. 


Of bekijk alle 502 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders