Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Boerenkool: Gegratineerde boerenkool met tomaten, Hoofgerecht 4 personen
1 kg boerenkool | 0,5 dl witte wijn |
800 gram aardappelen | 70 gram boter |
2 uien | 1 teen knoflook |
1 literblik tomaten op sap | 2 theelepels Marjoraan |
1 theelepel zwarte peper | 30 gram bloem |
2,5 dl melk | 150 gram geraspte oude kaas |
Aardappelen schillen en in stukken snijden. Haal de nerven uit de boerenkool en was de kool grondig. Kook ze 10 minuten in water met zout. Schep de boerenkool met een schuimspaan uit de pan. Hak de kool grof. Aardappels in het kookvocht in de pan leggen, daarop de boerenkool weer in de pan. 30 gram boter en de witte wijn toevoegen en alles in 30 minuten gaar koken. Het kookvocht afgieten, en de inhoud goed fijn stampen.
Uien pellen en snipperen. In 40 gram boter de uien met de geperste knoflook fruiten. De door een zeef gewreven tomaten met het nat, de marjoraan en de zwarte peper aan de uien toevoegen en de saus even laten pruttelen. De bloem erbij roeren en in gedeelten de melk erbij. De saus steeds glad roeren en aan de kook houden. De saus enkele minuten zachtjes laten koken.
Een ovenschaal invetten. In laagjes vullen met de boerenkool stamp de saus en geraspte kaas. Sluit de laagjes af met geraspte kaas. De schotel onder een hete grill goudbruin laten worden.