Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Boerenkool: Ovenschotel met brie, hoofdgerecht 2 personen
600 gram boerenkool | 700 gram aardappelen |
1/2 bouillonblokje | 2 theelepels thijm |
scheutje azijn | 125 gram brie |
75 gram cashewnoten | boter |
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Doe de boerenkool in een pan, leg de aardappels erop en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg tijm, een scheutje azijn en zoveel water toe tot alles net onder staat. Laat het in 20 min. zachtjes gaar koken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het boerenkool-aardappelmengsel af (kookvocht bewaren) en stamp het fijn. Voeg de cashewnoten en een klontje boter toe en roer de stamppot met wat kookvocht of melk tot een smeuïge massa. Schep het in een ingevette ovenschaal. Leg de brie in plakken op de boerenkool en zet de schotel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatie zonder oven, eenvoudig en snel: Meng in stukjes gesneden brie door de stamppot zodat deze meteen gegeten kan worden.