Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSkal 6268

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Groene kool of Savooiekool gebakken met uien, Hoofdgerecht 4 personen

750 gram groene of gele savooiekool, fijngesneden  3 eetlepels zonnebloem olie  
250 gram uien, grof gesnipperd  2 teentjes knoflook  
2 theelepels kerriepoeder, bij voorkeur scherpere soort  2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap manis)  
zout  2 theelepels allesbinder  
1 eetlepel fijngesneden verse koriander  

Verhit een wok en laat de olie er even door walsen. Voeg de uien toe en laat ze, boven een matig afgestelde warmtebron, 3 minuten fruiten. Schep knoflook en kerriepoeder erdoor. Voeg na 1 minuut de kool toe. Strooi er wat zout over.
Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten zachtjes bakken. Schenk daarna 2 dl kokend water erbij. Leg het deksel op depan en laat alles 8 minuten zachtjes koken. Schuif alle ingredienten naar een zijde van de wok. Roer de sojasaus door het vocht dat zich op de bodem van de wok bevindt. Strooi allesbinder erover en roer alles goed door. Schuif daarna de ingredienten door de saus. Laat er nog even de kook over gaan.

Schep de kool en de uien met aanhangende saus in het midden op voorverwarmde borden. Bestrooi de gerechten met verse koriander. Schik er eventueel in plakken gesneden gebraden varkensrollade bij en dien er apart droog gekookte rijst of gekookte en daarna heel licht gebakken mie bij.


Of bekijk alle 521 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders