Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 502 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Groene kool of Savooiekool: met pindasaus, Hoofdgerecht 4 personen

750 gram groene savooiekool, fijngesneden  250 gram gekookte ham, in reepjes  
2-3 eetlepels seroendeng(geroosterde kokos met pindas)  zout  
1 eetlepels (zonnebloem)olie  1 grote ui, ragfijn gesnipperd  
1 teentje knoflook, ragfijn gehakt  1 theelepel sambal oelek  
1 theelepel fijngeraspte verse gemberwortel  5 eetlepels pittige pindakaas  
1 eetlepel zoete sojasaus (ketjap manis)  enkele druppels limoen-of citroensap  

 

 Zet groente op met een flinke bodem water en voeg wat zout toe. Breng alles snel aan de kook.
Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat de kool niet veel langer dan 12 minuten koken. Stort de kool in een grote zeef of vergiet. Laat de kool uitlekken. Houd de groente daarna warm in de pan waarin ze werd gekookt. Schep de hamreepjes erdoor.
Maak de saus door een pannetje met dikke bodem heet te laten worden. Laat de olie er even door walsen. Voeg de ui toe en laat deze, boven een matig afgestelde warmtebron, 3 minuten zachtjes fruiten. Schep knoflook, sambal oelek en gemberwortel erdoor. Roer er na 1 minuut de pindakaas door. Schenk er 3 dl kokend water bij. Blijf zolang roeren tot een gebonden saus is verkregen. Voeg een of meer eetlepels water extra toe wanneer de saus wat al te dik is uitgevallen. Laat de saus enkele minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met ketjap, limoen-of citroensap en eventueel wat zout.


Of bekijk alle 502 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders