Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 502 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Witte kool: Krautsalat de echte Duitse witte kool salade, Hoofdgerecht 3-4 personen

1 kg witte kool (niet gesneden)  1/2 groene paprika  
1 kleine ui  100 ml zonnebloemolie  
150 ml kruiden of witte wijn azijn  150 ml suiker  
1/2 eetl zout  1/2 eetl mosterd  

 

 

Hulpmiddelen
Rasp of keukenmachine/grote schaal met deksel

Dressing:
100 ml zonnebloemolie
150 ml kruidenazijn of witte wijn azijn
150 ml suiker
½ eetlepel zout
½ eetlepel mosterd

Voorbereiding
Buitenste bladeren van de kool verwijderen. Kool in stukken snijden en harde stronk uit het midden verwijderen. Witte kool schaven met schaaf of met gebruik van de keukenmachine.
Paprika schoonmaken en ook in reepjes schaven.
Ui pellen en heel fijn snijden.

Bereidingswijze
Olie, azijn, suiker, zout en mosterd aan de kook brengen.
Warme dressing direct over de salade gieten. Salade goed doorroeren. De salade in een grote schaal met deksel overdoen. De salade moet minstens 2 dagen blijven staan op een koele plaats (niet in de koelkast!) en moet 1 maal per dag doorgeroerd worden.

Serveertips
Heerlijk bij de warme maaltijd en bij de lunch. Ook lekker bij de barbecue of op een buffet. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak.    

Recept van: Petra Wiggers, Stadtlohn, op Smulweb


Of bekijk alle 502 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders