Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Witte kool: Krautsalat de echte Duitse witte kool salade, Hoofdgerecht 3-4 personen
1 kg witte kool (niet gesneden) | 1/2 groene paprika |
1 kleine ui | 100 ml zonnebloemolie |
150 ml kruiden of witte wijn azijn | 150 ml suiker |
1/2 eetl zout | 1/2 eetl mosterd |
Hulpmiddelen
Rasp of keukenmachine/grote schaal met deksel
Dressing:
100 ml zonnebloemolie
150 ml kruidenazijn of witte wijn azijn
150 ml suiker
½ eetlepel zout
½ eetlepel mosterd
Voorbereiding
Buitenste bladeren van de kool verwijderen. Kool in stukken snijden en harde stronk uit het midden verwijderen. Witte kool schaven met schaaf of met gebruik van de keukenmachine.
Paprika schoonmaken en ook in reepjes schaven.
Ui pellen en heel fijn snijden.
Bereidingswijze
Olie, azijn, suiker, zout en mosterd aan de kook brengen.
Warme dressing direct over de salade gieten. Salade goed doorroeren. De salade in een grote schaal met deksel overdoen. De salade moet minstens 2 dagen blijven staan op een koele plaats (niet in de koelkast!) en moet 1 maal per dag doorgeroerd worden.
Serveertips
Heerlijk bij de warme maaltijd en bij de lunch. Ook lekker bij de barbecue of op een buffet. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak.
Recept van: Petra Wiggers, Stadtlohn, op Smulweb