Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Raapstelen overschotel, Hoofdgerecht 2 personen
600 gram aardappelen | zout |
750 gram raapstelen | nootmuskaat |
margarine | 100 gram cottage cheese |
75 gram Parmezaanse kaas |
Schil de aardappelen en was ze. Kook ze in weinig water met zout in 15 minuten bijna gaar.
Maak de raapstelen schoon door de lelijke bladeren en steeltjes te verwijderen en de wortels eraf te snijden. Verwijder de touwtjes en snijd de raapstelen klein. Was de groente goed.
Breng de raapstelen met aanhangend water op klein vuur aan de kook. Schep de groente af en toe om en laat hem slinken. Doe de raapstelen in een vergiet een laat de groente goed uitlekken. Meng er wat zout en nootmuskaat door. Snijd de aardappelen in dunne plakken.
Bestrijk een ovenvaste schaal met wat margarine en schik de helft van de plakken aardappel erin. Vermeng de cottage cheese met de geraspte kaas. Schep de raapstelen op de aardappelen met daarop de helft van het kaasmengsel. Dek dit af met de rest van de plakken aardappelen en verdeel de rest van de kaas erover.
Laat het gerecht in een matig hete oven (175 oC) in 40 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.