Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Bleekselderij of groenselderij: Kaassoep met witlof en bleekselderij, Voorgerecht, soep 4 personen
1 ui | 2 stengels bleekselderij |
1 struikje witlof | 1 liter kippenbouillon (van tabletten) |
20 gr. boter | 1 eetl. bloem |
100 gr. belegen kaas | 1 eetl. Dijon mosterd |
2 eetl. fijngehakte peterselie |
Snipper de gepelde ui. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes. Snijd ook de schoongemaakte lof in repen. Maak de bouillon van de tabletten. Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Roer de bloem door de gebakken ui en voeg al roerend bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Verhit de lichtgebonden bouillon en doe de reepjes lof en bleekselderij in de pan. Kook deze groenten ongeveer 8 minuten. Rasp de kaas en roer de kaas en mosterd door de soep. Schep de soep in kommen en strooi er een beetje peterselie op