Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Mangold: Forellenfilet in Mangold, Hoofdgerecht personen
4 verse forellenfilets | 400 gram Mangold |
200 ml Room | 1 EL Dille, fijn gehakt |
½ Citroen | ca. ¼ l Groente- of visboullion |
1 Schalotje, fijn gesneden | 100 ml Witte wijn |
200 ml Visboullion | Zout, peper en nootmuskaat |
De Mangoldbladeren wassen en in goed gezouten kokend water in 10 seconden blancheren. Daarna in ijswater laten schrikken en op een keukendoek laten uitlekken.
Stroop van de forellenfilets de huid en verwijder de resterende graten. Twee forellenfilets samen met 100ml room in een mixer doen en een Farce maken. Deze met zout, peper, nootmuskaat en citroensap kruiden. Daarbij voegt u verse punten van de Dille. De resterende filets met zout en peper insmeren, met een beetje Farce (mengsel van gemalen vis of vlees dat als vulsel dient) bestrijken en het geheel oprollen.
Uit de Mangoldbladeren haalt u nu de dikkere nerven, waarna de bladeren met de Farce bestreken worden. De opgerolde forellenfilets in de bladeren wikkelen. In een pan of kom (met een passende zeef) een laagje visboullion gieten van ca. 2cm. De rolletjes in de zeef plaatsen en het geheel met een deksel erop in ca. 5 -6 minuten laten garen.
In de tussentijd laat u de schalotjes tesamen met de visboullion, witte wijn en de resterende room in een pan tot ca. 2/3 inkoken. De saus kunt u met zout en peper naar smaak kruiden.
De rolletjes worden op een bord met saus overgoten geserveerd. Reist of in boter gebakken aardappeltjes passen hier zeer goed bij.