Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Aubergine: Gebakken aubergines met walnoottapenade, Bijgerecht, tapa (borrelhapje), warm of koud 4 personen
600 gr. aubergines (2 grote of 4 kleine) | 150 gr. walnoten, grof gehakt |
1 ui, gesneden | 3 teentjes knoflook, geperst |
2 stengels bleekselderij, fijngesneden | zout, versgemalen zwarte peper |
olie om in te bakken |
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aubergines in plakken snijden van 1 cm. dik. Inkwasten met olie en bestrooien met zout en peper. Op een ingevette ovenplaat 18 min. in de oven bruinbakken. Walnoten met ui en knoflook 3 min. fruiten in wat hete olie. Van het vuur halen en mengen met bleekselderij en zout en peper. De notentapenade over de aubergineplakken verdelen en dubbelvouwen.