Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Aubergine: tofucurry, Hoofdgerecht 4 personen
1 stengel sereh (citroengras) | 1 pak tofu (325 gr.) |
1 rode en 1 groene paprika | 2 rode uien |
1 aubergine | 2 eetl. olie |
1/2 blik kokosmelk (=200 ml) | 3 eetl. Thaise basilicumpasta |
1/2 theel. kaneel | mespunt nootmuskaat |
2 eetl. citroensap | 2 eetl. lichte sojasaus |
Sereh wassen en witte gedeelte van stengel heel fijn hakken, rest met achterkant van mes kneuzen. Tofu laten uitlekken en in blokjes snijden. Uien pellen en in parten snijden. Aubergine in stukken snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten. Tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 min. al omscheppend bakken. Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen. Curry afgedekt o plaag vuur nog ca. 10 min. laten stoven. Curry met sojasaus op smaak brengen. Met (pandan-)rijst serveren.