Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Aubergine-Courgette-Spitskool: Couscous met verse groenten, Hoofdgerecht 4 personen
400 gr. couscous | 400 gr. courgette |
300 gr. aubergine | halve spitskool |
2 mesp. saffraan | 6 el. olie |
2 dl. kippenbouillon | 40 gr. boter |
1 tl. kaneelpoeder | 1 tl. milde paprikapoeder |
1 tl. cayennepeper | 2 mesp. gemalen komijnzaad |
peper, zout |
Was de courgette en de aubergine en snijd ze in plakjes. Maak de spitskool schoon en snijd hem in grove stukken. Week de saffraan min. 5 min. in heet water.
Verhit de helft van de olie en bak de courgette met de aubergine en de spitskool al omscheppend 5 min. Voeg de bouillon en de saffraan met het weekwater en wat peper en zout toe en breng het aan de kook. Laat de groenten in ca. 5 min. gaar koken.
Bereid intussen de couscous. Breng water aan de kook en schenk het over de couscous. Voeg een mespunt zout toe en schep de couscous goed om. Laat de couscous 2 min. staan. Giet evt. het overtollige vocht af.
Smelt de boter met de rest van de olie in een ruime pan. Voeg de couscous toe en warm al omscheppend 2 min. door. Breng de couscous op smaak met de kruiden en peper en zout. Doe de couscous over op een schaal en verdeel de groenten erover.