Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Zuurkool- Paddestoelen-stamppot met blauwaderkaas, Hoofdgerecht, vegetarisch 4 personen
1,5 kg kruimige aardappels | zout |
250 gr. kastanjechampignons | peper |
2 eetl. boter | 1 rode paprika |
125 gr. blauwaderkaas | 1 zakje (wijn)zuurkool |
1-2 dl. melk |
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Intussen champignons schoonvegen,. Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
In grote koekenpan boter verhitten, paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 min. op hoog vuur bakken. Zuurkool erdoor scheppen en ca. 5 min. meebakken. Korstjes van de kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met (deel van) melk tot smeuíge puree stampen. Zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.