Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Witlof-appelstamppot met Leidse kaas, Hoofdgerecht 4 personen
1,5 kg kruimige aardappelen | 1 grote rode ui |
750 gr. witlof | 2 grote appels (met rode schil) |
2 eetl. boter of margarine | 2-3 theel. kerriepoeder |
300 gr. Leidse kaas oud (stuk) | 200 ml. crème fraîche |
zout | peper |
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 min. met wat zout gaar koken. Ui pellen en snipperen. Witlof schoonmaken en in ringetjes snijden. Appels wassen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Boter verhitten en hierin ui met kerriepoeder ca. 3 min. fruiten. Witlof en grootste deel van appelplakjes ca. 5 min. meebakken. Kaas in blokjes snijden. Aardappels afgieten en met crème fraîche tot puree stampen. Groentemengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Garneren met achtergehouden appelplakjes.