Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Witlof: Schnitzel met zoete witlof, Hoofdgerecht 4 personen
4 biologische varkensschnitzels (Ã 100 gr.) | 1 zakje varkensvleeskruiden |
700 gr. witlof | 50 gr. boter of margarine |
3 appels (bv. Elstar of goudreinet) | aardappelpuree |
3 eetl. appelstroop | zout |
peper |
Schnitzels kruiden met vleeskruiden. Witlof schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. In grote koekepan 25 gr. boter verhitten en schnitzels in ca. 8 min. gaar bakken. Intussen appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. In wok of braadpan rest van de boter verhitten. Lof ca. 3 min. roerbakken. Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Stroop toevoegen en laten smelten. Los op smaak brengen met zout en peper. Witlof bij schnitzel en aardappelpuree serveren.