Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 502 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Venkel, ovenschotel met zachte geitenkaas, Hoofdgerecht 4 personen

2 preien  50 gr. roomboter, in blokjes  
250 ml. room  4 venkelknollen  
200 gr. zachte geitenkaas  450 gr. krieltjes  

 

Prei schoonmaken en in grove stukken (ca. 7 cm) snijden. Preistukken wassen en naast elkaar in hapjespan leggen. Helft van boter erover verdelen en prei afgedekt in 15 min. op laag vuur gaar stoven. Tussentijds eenmaal omdraaien. Room, zout en peper toevoegen en prei nog 5 min. zachtjes laten koken.

Intussen oven voorverwarmen op200 °C. Venkel schoonmaken, groen bewaren. Afhankelijk van formaat, venkel in 4 tot 8 parten snijden. Venkel in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken.

Prei met schuimspaan uit pan nemen en met venkel in ovenschaal rangschikken. Room uit hapjespan erover schenken. Geitenkaas grof erboven verkruimelen.

Ovenschaal in midden van oven plaatsen en bovenkant in 25 min. goudbruin laten kleuren. Intussen krieltjes halveren en gaar koken.  Venkelgroen fijn knippen. Krieltjes afgieten en omschudden met zout, peper, 2 el. boter en venkelgroen. Krieltjes bij ovenschotel serveren.

 


Of bekijk alle 502 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders