Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Venkel: Gebakken venkel met knoflookboter en vermout, Bijgerecht 4 personen
3 grote venkelknollen | 1 teen knoflook, in dunne plakjes |
3 grote klonten boter | 2 wijnglazen vermout (witte wijn kan ook) |
zout | zwarte peper uit de molen |
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder evt. verkleurde stukjes van de venkel, had de toppen eraf en snijd de knollen in dunne plakjes. Bewaar het groen. Doe alle ingrediënten , behalve het groen, in een ovenschaal. Scheur een stukje vetvrij papier af, houd dat even onder stromend water en prop het in elkaar om het soepel te maken. Leg het dan dicht op en om de venkel, maar niet om de schaal zelf. Hierdoor wordt de venkel tegelijk gestoomd en gebakken. Bak de plakken venkel 20 min. in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn. Strooi voor het serveren het groen erover.