Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Andijvie: Hartige taart met andijvie en blauwe kaas, Hoofdgerecht 2 personen
1 krop andijvie of raapstelen of snijbiet | 1 ui, gesnipperd |
klontje boter | 2 eieren |
1/2 dl. crème fraîche | 30 gr. walnoten of paranoten, grof gehakt |
100 gr. blauwe kaas bv. Roquefort | peper en zout |
4 à 6 plakjes bladerdeeg of ander taartdeeg |
Fruit de ui in boter. Was de groente en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de groente in repen of stukken van ongeveer 2 cm. breed. Voeg de groente toe aan de ui en roerbak ze 5 tot 10 min. mee totdat ze geslonken is. Klop de eieren met de crème fraîche en wat peper en zout. Roer er de losgeprakte kaas en gehakte noten door. Beleg een springvorm of andere bakvorm met (blader)deeg en verdeel de groente hierover. Schep het ei-kaas-notenmengsel over de groente en bak de hartige taart ongeveer 40 min. in de oven.