Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Venkel: Gebakken venkel met kerstomaatjes, olijven, knoflook en olijfolie, Bijgerecht 6 personen
2 grote venkelknollen | 24 kerstomaatjes |
1 flinke hand ontpitte zwarte olijven | 1 klein handje verse tijm, alleen de blaadjes |
zeezout | 2 tenen knoflook, gepeld, in dunne plakjes gesneden |
zwarte peper uit de molen | 1 wijnglas witte wijn, vermout of Pernod |
olijfolie extra vierge | 2 klonten boter |
Haal de pluizige toppen van de venkel af, snijd ze fijn en doe ze in een ovenschaal. Snijd de knollen venkel in kwarten en de kwarten weer doormidden. Laat ze in gezouten water 10 min. koken. Verwarm, terwijl de venkel staat te koken de oven voor op 220° C en prik alle kerstomaatjes in. Haal na 10 min. de stukken venkel met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een ovenschaal. Kook de tomaatjes 45 seconden in het kookvocht van de venkel om de velletjes los te laten komen. Laat ze uitlekken en spoel ze af met een beetje koud water. Pel ze en leg ze ook in de ovenschaal. Voeg de olijven, tijm en knoflook toe en strooi er peper en zout over. Giet er 2 scheuten olijfolie over en meng alles. Probeer alles netjes te verdelen zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Verdeel de wijn en boter over de groenten. Bak 30 min. in het midden van de voorverwarmde oven.