Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Venkel: Frisse venkelsalade, Voorgerecht, salade 4 personen
2 venkelknollen (ca. 400 gr.) | 3 sinaasappels |
½ appel | 75 gr. gekookte ham |
¼ klein uitje | 100 gr. blanke rozijnen |
150 ml. yoghurt | 2 eetl. crème fraîche |
1 eetl. witte wijnazijn | zout |
2 eetl. suiker | peper |
De venkel schoonmaken, wassen en in fijne reepjes snijden. De sinaasappel schillen, van het wit vlies ontdoen en in partjes snijden. De appel schillen en in reepjes snijden. Ham in reepjes snijden. Uitje snipperen. Rozijnen laten wellen. Dressing even doorroeren en met de salade ingrediënten vermengen. De salade goed in laten trekken.
Salade serveren op bord, bedekt met een bedje gemengde sla en afgarneren met een takje venkel.
Dressing: 150 ml. yoghurt, 2 eetl. crème fraîche, 1 eetl. witte wijnazijn, zout, peper, 2 eetl. suiker
Variatie: garneer de salade af met feta en olijven.