Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Andijvie: stamppot met shoarmareepjes en abrikozen, Hoofdgerecht 4 personen
1,5 kg kruimige aardappels | zout |
2 uien | 8 gewelde abrikozen |
2 eetl. boter | 400 gr. shoarmareepjes |
1 bekertje zure room (125 ml.) | 500 gr. andijvie |
peper | 6 eetl. knoflooksaus |
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden. Abrikozen in reepjes snijden. In wok of grote braadpan boter verhitten. Shoarmareepjes met ui al omscheppend in ca. 5 min. bruin en gaar bakken. Abrikozen toevoegen en nog ca. 1 min. verwarmen. Andijvie wassen en fijnsnijden.
Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en evt. wat kookvocht tot een smeuïge puree stampen. Andijvie en shoarmamengsel erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 2 min. verwarmen. Knoflooksaus apart erbij serveren.