Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Tuinbonen: Pasta met tuinbonen en geitenkaas, Hoofdgerecht 2 personen
200 gr. farfalle (strikjespasta) | 1 gesnipperde ui |
1 gepelde teen knoflook | 3 eetl. extra vergine olijfolie |
200 gr gedopte tuinbonen (= à ± 1 kg) | zeezout |
beetje gedroogde majoraan | vers gemalen zwarte peper |
50 gr. boter | 100 gr. zachte geitenkaas |
4 eetl. melk | 1 eigeel |
flinke eetlepel fijngescheurde basilicumblaadjes |
Bak de ui en de knoflookteen in de olie totdat de ui glazig is. Verwijder de knoflook. Voeg de majoraan en de tuinbonen toe, giet er zoveel water bij dat de bonen bijna onder staan, breng aan de kook en laat zacht koken tot de bonen beetgaar zijn). Giet de bonen af en maal er peper en zout over. Laat even staan met de deksel op de pan.
Kook intussen de pasta in ruim water met een scheut (gewone) olijfolie beetgaar. Smelt in een andere pan de boter. Roer er de kaas en melk door tot een egaal romig mengsel. Klop er van het vuur af eigeel, basilicum, peper en zout door. Houd de saus warm.
Giet de pasta af, doe haar terug in de pan en roer er de kaassaus en bonen door. Verhit het geheel al roerende nog heel even en serveer meteen.