Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Spitskool: Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat, Hoofdgerecht 4 personen
1,5 kg kruimige aardappels | zout |
600 gr. spitskool | 1 ui |
500 gr. salami (stuk) | 4 tomaten |
25 gr. verse bieslook | 1 eetl. olijfolie |
1 dl. melk | peper |
Spitskool fijn snijden en wassen. Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels en spitskool afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Ui pellen en snipperen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bieslook boven kom fijn knippen.In koekenpan olie verhitten en hierin ui en salamiblokjes ca. 3 min. zachtjes bakken. Intussen aardappels en spitskool in vergiet laten uitlekken. In pan van aardappels melk zachtjes verwarmen. Aardappels en spitskool toevoegen en geheel tot smeuïge puree stampen. Salami met beetje van bakvet door stamppot mengen. Tomaat, bieslook en zout en peper naar smaak erdoor strooien.