Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Spinaziesoep met knoflookcroutons, Voorgerecht, soep 4 personen
1 sjalot | 1 kruidenbouillontablet |
2 volkorenboterhammen | 300 gr. spinazie |
25 gr. kruidenboter | 50 gr. gorgonzola |
1 el. boter | 2 el. droge vermout |
1 teentje knoflook | 1 tl. majoraan, gedroogde |
3 dl. water | zout |
peper |
Was de spinazie grondig in ruim water. Laat de blaadjes uitlekken in een vergiet. Pel en snipper het sjalotje. Smelt de boter in de pan en fruit het sjalotje even aan. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken. Verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de vermout, het water, de majoraan en de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten en kook de spinazie in ca. 5 min. zachtjes gaar.
Pers het teentje knoflook boven de kruidenboter uit en meng dit goed. snijd intussen de korstjes van het brood en besmeer de sneetjes aan beide kanten met kruidenboter.
Snijd de sneetjes in dobbelsteentjes en bak ze in een droge koekenpan rondom goudbruin. Pureer de soep nog even goed door. Schep de soep in warme, diepe borden en strooi de croutons erin.