Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Spinazie-waterkers: Groentestrudel met geitenkaas, Hoofdgerecht 4 personen
450 gr. spinazie | 250 gr. rode ui, gesneden |
2 eetl. olijfolie extra vierge | 1 zak waterkers (100 gr.) |
500 gr. bladerdeeg (diepvries) | 5 gedr. tomaten op olie |
300 gr. zachte geitenkaas | 2 dl. slagroom |
4 eieren | zout |
peper |
Een feestelijk lentegerecht, lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.
Spinazie een paar keer wassen en droogmaken in een theedoek of slacentrifuge. Ui smoren in hete olie, spinazie toevoegen en al omscheppend meebakken tot de spinazie gaat slinken. Waterkers toevoegen en 1 min. meebakken. Uit laten lekken in een zeef en snel af laten koelen. Bladerdeeg ontdooien. Oven voorverwarmen op 180°C. Tomaten in reepjes snijden en mengen met de geitenkaas, slagroom en 2 eieren. Groentemengsel erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. bladerdeeg uitrollen tot een rechthoekige lap. Het mengsel gelijkmatig verdelen over het deeg en voorzichtig oprollen. 2 eieren klutsen en de rol daarmee insmeren. 20 min. in de oven bakken. In schuine plakken gesneden serveren.