Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Schorseneren met peterselie en citroen, Lunch, vegetarisch 4 personen
750 gr. schorseneren | sap van 1 citroen |
5 dl. groentebouillon (van een blokje) | 1 ui, gesneden |
1 teen knoflook, geperst | 3 eetl. fijngehakte (gladde) peterselie |
2 eetl. boter | peper |
Hebt u de schorseneren van vorige keer nog in de groentela liggen? Schil de schorseneren met een dunschiller. Draag daarbij plastic handschoenen of houd de schorseneren onder water in een bak tijdens het schillen. Snijd ze in stukken van 4-6 cm. en leg ze direct in een bak water met wat citroensap om bruinverkleuring te voorkomen.
Schorseneren in 15-20 min. beetgaar koken in de bouillon en afgieten (kookvocht bewaren, goed bruikbaar als basis voor soep). Peterselie en boter erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en citroensap.