Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes, Hoofdgerecht 2 personen
3 appels | 400 gr. rode kool |
1 eetl. azijn | 75 gr. boter of margarine |
3 kruidnagels | 1 laurierblaadje |
600 gr. aardappels | zout |
versgemalen peper | 75 ml. melk |
Appels schillen. 1 Appel in blokjes snijden, andere appels in plakjes snijden. Rode kool fijnsnijden en in pan met 1 dl. water, azijn, 1 eetl. boter, kruidnagels, laurierblad en appelblokjes in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven. Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en snufje zout aardappels in 10 à 15 min. gaar koken. In koekepan 1 eetl. boter verhitten en appelplakjes ca. 2 min. bakken, regelmatig keren. Bestrooien met peper. Uit rode kool laurier en kruidnagels verwijderen. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en boter tot smeuïge puree roeren. Rode kool erdoor scheppen en geheel al roerend op zacht vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Appelplakjes erop leggen. Serveren met braadworst.