Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Visfilet met rabarber-honingsaus, Hoofdgerecht 4 personen
4 moten witvisfilet à ca. 150 gr. | zout |
bloem | peper |
300 gr. rabarber | 50 gr. boter |
2-3 eetl. honing | 1 eetl. balsamico- of frambozenazijn |
1 dl. water | 2-3 cm. verse gemberwortel, geraspt of 2 theel. gemberpoeder |
maizena of allesbinder | 1-2 theel. mosterd |
Bestrooi de visfilet met zout, peper en bloem. Bak de vis in de hete boter in 3-4 min. per kant bruin en gaar. U kunt de vis ook pocheren. Maak intussen de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van ca. 2 cm. Kook de rabarber in 6-8 min. gaar met de azijn, honing, gember en het water. Laat de rabarber als compote of pureer de stukjes met de staafmixer tot moes. Voeg de mosterd met zout en peper naar smaak toe en bind de saus met aangelengde maizena of met allesbinder tot de gewenste dikte. Serveer de rabarbersaus met de gebakken of gepocheerde vis.