Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Rabarbercrumble, Bijgerecht 4 personen
750 gr. rabarber | ca. 130 gr. (riet)suiker |
2 eetl. rozijnen | 1 theel. sinasappelrasp |
100 gr. bloem | mespunt kruidnagelpoeder |
125 gr. koude roomboter |
Oven voorverwarmen op 180°C. Rabarber wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. 30 gr. suiker en de rozijnen erdoor scheppen. Lage ovenschaal invetten met 1 eetl. boter. Rabarber in de schaal scheppen. De rest van de suiker, bloem, sinasappelrasp en kruidnagel door elkaar roeren. De rest van de boter met 2 messen door het bloemmengsel snijden. Met de vingertoppen snel door elkaar kneden tot een kruimelig deeg en over de rabarber verdelen. Rabarbercrumble in ca. 40 min. gaar en licht goudbruin bakken.
Warm of koud serveren met ongeklopte room of vanille-ijs.