Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Spitskool: Roergebakken spitskool met cashewnoten, Hoofdgerecht 4 personen
1 kg spitskool | 3 bosuitjes |
1 limoen | 75 gr. cashewnoten (ongezouten) |
3 eetl. geraspte kokos | 2 eetl. oosterse roerbakolie |
1 eetl. milde kerriepoeder | zout |
4 takjes koriander |
Spitskool schoonmaken, wassen, de stronk verwijderen en de kool in repen van ca. 1 cm. dik snijden. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in schuine ringen snijden. Limoen wassen en halveren, helft in 4 plakjes snijden. Cashewnoten grof hakken. In wok cashewnoten en kokos in ca. 1 minuut al omscheppend lichtbruin roosteren. Noten en kokos uit pan scheppen. In wok olie verhitten. Kool en kerrie toevoegen en al omscheppend in ca. 5 min. knapperig roerbakken. Laatste minuut bosui toevoegen en al omscheppend meebakken. Noten en kokos erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en een paar druppels limoensap. Van vuur af koriander boven kool fijnknippen. Garneren met plakjes limoen. Lekker bij couscous en lamskoteletjes.