Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Preischotel, Hoofdgerecht 4 personen
500 gr. hamlappen, in blokjes | 1 el. paprikapoeder |
75 gr. boter | 1 teentje knoflook, fijngehakt |
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken | 750 gr. prei, in ringen |
½ el. grove mosterd | 150 ml. melk, warm |
nootmuskaat | 50 gr. paneermeel |
Kruid het vlees met zout, peper en paprikapoeder en laat dit even intrekken. Bak het vlees in 25 gr. boter op middelhoog vuur bruin. Laat de knoflook 1-2 min. meebakken. Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar. Kook de aardappels in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
Fruit de prei in 25 gr. boter en voeg de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg al roerend een klontje boter en de warme melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schep het preimengsel in een ovenschaal (inhoud 2 l.), verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit. Strooi de paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op. Schuif de schaal in de oven en laat deze in 30-40 min. goudbruin worden.