Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

  Nieuwsbrief 89 biologisch tuinbouwbedrijf De twee linden

zo 4 januari 2015

Nieuwsbrief 89 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Allereerst nog een goed en gezond (biologisch) 2015!

Na de laatste drukke weken (levering week 51, donderdag en vrijdag en dan gelijk week 52 dubbel pakket op dinsdag en woensdag) is het afgelopen week rust op het bedrijf. Alleen de winkel was gewoon open. Voor de rest hebben we vooral van de Kerstdagen en de jaarwisseling genoten. En van de onverwachte sneeuw.

De Kerstlevering is goed gegaan. We hebben maar een paar meldingen van misgrijpen gehad. Dit jaar zullen we laten weten dat we uiteraard bij uitzondering met de Kerst wel naleveren. Het is zo vervelend als je op het allerlaatste moment je planning de mist in ziet gaan.

Zoals de meesten weten, kunnen we niet alles zelf meer telen, zeker niet in de winter. Het liefst halen we bij collega's uit de buurt of soms iets verder weg. Als dat niet lukt, zeker in de winter, kopen we in bij de biologische groothandel Udea die importeert onder andere uit Zuid Europa (broccoli, bloemkool).

Vaste telers voor ons zijn:

Jaap Melgers, Mill (landgoed Tongelaar) aardappels

Van Raaij, Haps                                       witlof, pompoen
Watertuin, Vierlingsbeek                         wortel, chinese kool
Heeren, Uden                                          champignons
Jonkers, Oirschot                                     tomaat, komkommer, paprika
Biobrass, Zeewolde                                 kolen: o,a. broccoli, bloemkool, spitskool, spruiten
Piet van Andel, Zeewolde                        bieten, ui
Bioromeo, Ens                                         koolraap, knolselderij
Jan van Geffen, Lelystad                         schorseneren, wortel, pastinaak, aardpeer
Harrie van den Elzen, Zeeland (N Br)      appels, peren, stoofpeer, goudrenet

Uiteraard zijn ook al weer de eerste planten besteld bij onze biologische opkweker Jongerius. Eind februari verwachten we al weer de eerste plantjes voor de kas en vanaf half maart komen de planten voor buiten weer. Dan begint ook langzaamaan de drukte weer.

Klussen voor de komende maand zijn onder andere het snoeien van al onze hagen en het wassen van de kassen, want daar zit groene aanslag op en dat zorgt er voor dat er minder licht is voor de planten.

Ekoplaza Ziekerstraat Nijmegen gestart

Half december was het eindelijk zo ver: de Ekoplaza in het centrum van Nijmegen opende feestelijk de deuren. De eerste aanmeldingen hebben we al binnen, maar uiteraard zoeken we nog veel meer klanten! Weten jullie belangstellenden, geef het dan vooral door.

Het adres is Ziekerstraat 79. Ophalen pakket: vrijdag van 14-19 uur en zaterdag van 8:30 tot 18 uur.

Nieuwe betalingsperiode

We zijn al weer aan het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 11 januari. Deze loopt van week 03 t/m week 10 2015 (11 januari t/m 8 maart 2015).
LET OP: vrijdag 9 januari zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, dan kan dit tot uiterlijk donderdag 8 januari per e-mail. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling, daarna kan het pas in de volgende periode verrekend worden.
Als je via internetbankieren overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze graag binnen 2 weken betalen, met vermelding van het factuurnummer (rood in de mail).
Mensen met automatische incasso krijgen ook een e-mail met betalingsgegevens. Het bedrag wordt rond 13 januari van de betaalrekening afgeschreven voor bestaande abonnees en nieuwe abonnees (1e incasso) rond half januari. Eventuele opzeggingen graag ook voor 8 januari.

Meino, Antoinette, Kell (en Jan) en Marloes

E-mail: info@2linden.nl telefoon: 0486-476048 website: www.2linden.nl 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders