Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

  Nieuwsbrief 88 biologisch tuinbouwbedrijf De twee linden

ma 10 november 2014

Nieuwsbrief 88 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Het wordt tijd voor andere klussen op het bedrijf. Het winterseizoen begint langzaam aan. Het land is voor een deel al winterklaar. Er staat onder andere nog boerenkool, winterprei, veldsla en winterpostelein. Ook staat er nog andijvie, snijselderij en peterselie in de kassen.

Een klus is de hagen te gaan snoeien en ook eindelijk het rustiger aan te doen. De maandag hebben we in de winter zo goed als vrij. Bijkomen van het drukke seizoen.
Het klinkt saai, maar het relatief warme najaar zorgt ervoor dat de winterpostelein buiten bloemetjes heeft gekregen. Niet oogstbaar dus, maar in de kassen staan ze nog goed. Die uit de kas hebben afgelopen week in het pakket gezeten.

In de volgende nieuwsbrief zullen we het rijtje leveranciers vermelden. Deze nieuwsbrief zit al aardig vol.

Kerst

In deze periode valt weer de Kerstvakantie. In week 52 valt Kerst op donderdag en vrijdag. We leveren die week dan het dubbele Kerstpakket uit op dinsdag 23 en woensdag de 24 december! Dan is lekker vers voor de Kerst.

Week 1 leveren we dan niet! Mensen met pakketten om de week krijgen hierover nog apart bericht.

Week 51 komt er een poster op de afhaalpunten te hangen en mailing sturen we een mailing naar iedereen met de inhoud van het dubbele pakket. Het dubbele pakket zit in dezelfde krat als altijd (dus geen twee kratjes of fruittassen). Alles wordt die week dus dubbel uitgeleverd! Ook aardappels.

Als je week 52 vakantie meldt, wordt je automatisch ook week 1 op vakantie gezet! Donderdag 8 en vrijdag 9 januari zijn weer de eerste leveringen.

Winkel rond de feestdagen

Kerst valt dit jaar op donderdag en vrijdag en dus een andere openingstijden van de winkel:
Dinsdag 23 december van 13 tot 21 uur extra open

Woensdag 24 december eerder open van 9 tot 18 uur.

Zaterdag 27 december is de winkel gewoon open van 9 tot 18 uur.

Woensdag 31 december eerder open van 9 tot 19 uur.

Vrijdag 2 en zaterdag 3 januari normaal open.

Inhoud pakket

We krijgen er toch wat vragen over, maar de mailing en inhoud van het pakket op de website die op dinsdag bekent is, is onder voorbehoud. Het uiteindelijke pakket kan soms iets afwijken door onvoorziene omstandigheden. Op de afhaal dag wordt op de afhaalpunten een pakketlijst gehangen. Hierop staat het definitieve pakket en met PS vaak de reden waarom iets niet geleverd is. Uiteraard is er altijd een alternatief.

Facebook

We hebben het al gemaild, maar we staan nu ook op facebook. https://www.facebook.com/2linden

Voor nu komt hier vooral ook de inhoud van het pakket en plaatsen we zover dat lukt wekelijks foto's. We moeten nog kijken of we iets van een receptenpagina kunnen maken voor klanten. Het is dus nog in ontwikkeling.

Etikettering

Wat is nu het verschil tussen Biologisch, streekproduct, puur en eerlijk enz.
Hiervoor zijn verschillende logo's om omloop, klavertje, vinkje, bewuste keuze, gezonde keuze enz.

Ze pretenderen allemaal gezond te zijn, maar het zegt vaak alleen maar iets over dat het van een reeks producten de "minst slechte" is. Er zitten nog steeds toevoegingen in, zoals suikers en chemische smaakversterkers. Ook zegt het dus niets over of het bespoten is of niet. Streekproducten gaat over producten "uit de buurt". Maar ook dat is rekbaar. Wanneer iets nog in de buurt? En zijn die producten niet per definitie biologisch, dus gewoon gangbaar.

Onbespoten wil ook niet zeggen dat iets dan gelijk biologisch is. Daar zit veel meer achter als alleen niet bespuiten. Alleen met SKAL certificaat en het logo van het blaadje bestaande uit sterren, is het gegarandeerd biologisch. Biologisch is vanaf zaaien tot eindplantje en bemesting grond een gecontroleerd proces.

We krijgen steeds meer vragen hierover. Ook in de media wordt er gesproken over misleidende slogans. Een ding is zeker. Kies je voor biologisch, zit je zeker goed.

Wil je precies weten hoe het zit met biologisch en wat wel en niet mag, kijk dan op de webstie van Bionext: http://www.bionext.nl/alles-over-biologisch/faq/

Kisten retour!

Herinnering. Graag weer de oude kisten van de pakketten altijd de week erop weer inleveren! Er zit statiegeld op en we hebben ook geen ruimte om heel veel in een keer mee te kunnen nemen.

Afhaalpunt Ekoplaza in Nijmegen

Het laatste bericht is dat de opening half december zal zijn. Kell zal daar aanwezig zijn om ons bedrijf te gaan promoten.

Nieuwe betalingsperiode

We zijn al weer aan het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 17 november. Deze loopt van week 47 2014 t/m week 02 2015 (17 november 2014 t/m 11 januari 2015).
LET OP: zaterdag 15 november zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, dan kan dit uiterlijk vrijdag 14 november per e-mail. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling, daarna niet meer.
Als je via telebankieren overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze graag binnen 2 weken betalen, met vermelding van het nummer (rood in de mail).
Mensen met automatisch incasso krijgen een e-mail met betalingsgegevens. Het bedrag wordt rond 19 november van de betaalrekening afgeschreven voor bestaande abonnees en nieuwe abonnees (1e incasso) rond 22 november. Eventuele opzeggingen graag voor 19 november.

Meino, Antoinette, Kell (en Jan) en Marloes 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders