Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

  Nieuwsbrief 87 biologisch tuinbouwbedrijf De twee linden

zo 25 mei 2014

Nieuwsbrief 87 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Na de vorige nieuwsbrief kunnen we alleen maar zeggen dat het goed gaat met de groentes, hier en in Beers. Volop geoogst al. Ondanks een mindering in de aanplant van andijvie, kwam het dit jaar door het goede weer toch te snel na elkaar. Dit gaan we volgend jaar dus nogmaals aanpassen. Nu een planting minder in de kas. Die valt steeds bijna samen met een planting in de koude grond. We proberen suggesties en op- of aanmerkingen op te volgen, waar dat in ieder geval kan,
maar de basis van het pakket is seizoen gebonden en dat is dus veel bladgewassen in het voorjaar. Die groeien namelijk het snelst en zijn dus ook het eerst oogstbaar. Binnenkort komt weer peul, bosbiet, bospeen, tuinboon, bloemkool en broccoli van ons zelf, daarna snijboon en sperzieboon. We kopen dan vooral komkommer, tomaat en paprika (later in het seizoen) aan als variatie.

Het land in Beers gaat, op de hardnekkige duiven na die in de kolen pikken, goed. Het is kleigrond, dus het schoffelen is zwaarder en na een fikse regenbui kunnen we er niet op. Dat is dus even wennen in vergelijking met de zandgrond in Reek. We verwachten over 2 weken de eerste oogst. Dat zal koolrabi zijn. Deze is dus wel biologisch geteeld, maar omdat het land 2 jaar niet gecertificeerd is, moeten we het in "omschakeling" noemen. Naast diverse kolen, onder andere broccoli en bloemkool, komt er te staan:  suikermaïs, oranje pompoen, knol- en groenselderij en de winterprei.


Open Dag

Zondag 22 juni is het al weer zover, de open dag. Dit jaar doen we weer gewoon mee met de landelijke open dag van "Lekker naar de boer".

Iedereen is van harte welkom van 11 tot 16 uur. Er zijn rondleidingen over het bedrijf en je kunt  zelf zien waar de groentes vandaan komen. Ekoplaza Oss is er met een stand, de huisimker is er en verschillende standjes, onder andere met smooties, groentehapjes, wijnproeverij, live muziek en de boerderij winkel is open. Daar is tegen korting een fruittas of groentepakket verkrijgbaar. We sturen nog een poster binnenkort met alle activiteiten en stuur deze vooral door! Uiteraard is er een overdekt terras en koffie, thee en sappen en we hebben ijsjes!

 

Wijziging administratie

Er is een wisseling van de wacht. Helaas heeft Charlotte ons verlaten: nog bedankt voor alles! Marloes gaat het overnemen van haar. Zij beantwoordt de mail op verschillende dagen. Desondanks blijft maandag de laatste dag om een wijziging/vakantie door te geven. Dinsdag worden de lijsten/planningen gemaakt en die kunnen we daarna niet meer wijzigen.

 

Mail vakantiemelding

We herhalen het nog maar een keer met de zomervakantie die er aan komt.
Graag UITERLIJK maandag mailen voor een wijziging/vakantie die week. Dan wordt het zeker verwerkt. De mail die later gestuurd wordt, kunnen we helaas niet meer verwerken en wordt dus ook niet verrekend. Graag dan zelf een oplossing voor het pakket zoeken.

LET OP: geef hierbij uitsluitend de data aan waarop er geen groente- en/of fruitpakket wordt gehaald en dus niet de data van de vakantie. Dit kan een verschil zijn als er bijvoorbeeld de donderdag of vrijdag vóór de vakantie al geen groenten meer nodig zijn!


Nieuwe betalingsperiode

We zijn al weer aan het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 2 juni. Deze loopt van week 23 t/m week 30 2014 (2 juni t/m 27 juli 2014). Zaterdag 30 mei zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, dan kan die vóór zaterdag 31 mei a.s. per e-mail. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling, daarna niet meer.
Als je via telebankieren overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze ook graag binnen 2 weken betalen, met vermelding van het nummer. Mensen met automatisch incasso krijgen ook een e-mail met betalingsgegevens. Het bedrag wordt 3 juni van de betaalrekening afgeschreven. Ook opzeggingen graag voor die datum: alleen dan kan alles tijdig verwerkt worden.
Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders