Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

zo 8 december 2013

Nieuwsbrief 86 voor alle groente-abonnees

8 december 2013

Rondje bedrijf

We gaan alweer naar het einde van het jaar. Nog twee keer een pakket, waarvan de laatste het dubbele kerstpakket is.

Op het land wordt het langzaam aan steeds rustiger. Er staat nog boerenkool, veldsla, winterpostelein en prei. We vullen de pakketten nu aan met groentes van collega's (zie lijst vorige nieuwsbrief).

Een periode voor ons om weer bij te tanken en plannen te maken voor het nieuwe jaar. De grootste verandering zal zijn dat we besloten hebben om een stuk land bij te huren van 0,75 hectare bij onze oud-college Hem Cuppen uit Beers.

Afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen. Op de kapschuur liggen nu 51 panelen. Deze hebben 11.000 KW opgebracht, dat is voldoende voor het stroomverbruik van het zakelijke gedeelte. Voor het privé gedeelte hebben we helaas geen geschikte plek meer.
We denken nu aan investeren in windenergie door te participeren in aandelen van windmolens om ook het laatste stukje verbruik te compenseren. Want in onze ogen is biologische landbouw ook een vorm van duurzame landbouw. Met daarbij het zo min mogelijk belasten van het milieu en zo veel mogelijk in te zetten op groene energie.

Ook gaan we volgend jaar investeren in bos om onze CO2 uitstoot te compenseren. Er zijn onder andere projecten in Brazilië. De winter is voor ons dus ook een tijd van bezinning.

 

Dubbel pakket met Kerst!

Het is al weer zover. De laatste weken van het jaar naderen al weer. Week 51 worden weer de dubbele pakketten geleverd. Week 52 is dan GEEN levering! Dat is de week waarin Kerst valt.

Week 50 is de inhoud van het dubbele pakket bekend en staat het op posters bij de afhaalpunten en extra bij de inhoud van het pakket op de website en gaan we een extra mailing hierover doen. Het dubbele pakket zit in dezelfde krat als altijd (dus geen twee kratjes of fruittassen!) Het is een luxe pakket, gericht op de Kerst, met daarbij wat aanvullingen voor de week erna. Geef als het kan deze week aan als je het pakket niet wilt! Dit in verband met de speciale inkopen die we hiervoor moeten doen.

 

Winkel rond de feestdagen

Kerst en Nieuwjaarsdag vallen op de woensdag, daarom is de winkeltijd aangepast. Levering van pakketten is zoals gewoonlijk, alleen dus 27 en 28 december niet!

 

Dinsdag 24 december van 9 tot 18 uur extra open. Woensdag 25 december dicht.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 december normaal open.

 

Dinsdag 31 december van 9 tot 18 uur extra open. Woensdag 1 januari dicht.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 januari normaal open.

 

Nieuwe betalingsperiode

We zijn al weer aan het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 16 december. Deze loopt van week 51 2013 t/m week 06 2014 (16 december 2013 t/m 9 februari 2014). Zaterdag 14 december zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, dan kan dat vóór zaterdag per e-mail. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling, daarna niet meer.
Als je via telebankieren overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze ook graag binnen 2 weken betalen, met vermelding van het nummer. Mensen met automatisch incasso krijgen ook een e-mail met betalingsgegevens. Het bedrag wordt 17 december van de betaalrekening afgeschreven.

Ook opzeggingen voor die datum: alleen dan kan alles tijdig verwerkt worden.

 

Alvast fijne feestdagen gewenst!


Meino, Antoinette, Kell  (en Jan) en Charlotte

 

E-mail:   info@2linden.nl                telefoon: 0486-476048           website: www.2linden.nl


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders