Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

zo 13 oktober 2013

Nieuwsbrief 85 voor alle groente-abonnees

13 oktober 2013

Rondje bedrijf

Na een heerlijke nazomer zitten we ineens volop in de herfst en nattigheid. Wel even wennen weer.
Kell zit over een paar dagen heerlijk in India met 39 graden. Gelukkig hebben we voldoende hulp om die 3 weken dat hij niet op het bedrijf is, te overbruggen. Werk in de tuin is een stuk minder. We hebben vorige week alle palen van de bonen opgeruimd en de beregening opgeborgen (die is nu zeker niet meer nodig). En de loonwerker heeft daarna de lege stukken land gefreesd.  We hebben nog aardig wat groentes zelf. Buiten staat nog veldsla, afgelopen week in het pakket gehad, andijvie, peterselie, selderij, venkel, prei en uiteraard de boerenkool! In kassen staan nog kruiden, paksoi, andijvie, veldsla en winterpostelein. Deze twee laatste moeten de buitenteelten opvolgen begin van de winter. Tenzij we weer pech hebben en het zo hard gaat vriezen dat we zelfs niet meer in de kas kunnen oogsten omdat het ook daar ruim onder nul is.

Zoals de meeste weten, kunnen we niet alles zelf meer telen. Het liefst halen we bij collega's uit de buurt of soms iets verder weg. Als dat niet lukt, zeker in de winter, kopen we in bij de groothandel Udea die importeert onder andere uit Zuid Europa (broccoli, bloemkool).

 

Vaste telers voor ons zijn:

Jaap Melgers, Mill (landgoed Tongelaar)        aardappels, pompoen

Van Raaij, Haps                                              witlof, bonen (de laatste)

Watertuin, Vierlingsbeek                                wortel, pompoen, chinese kool

Heeren, Uden                                                 champignons

Jonkers, Oirschot                                            tomaat, komkommer, paprika

Biobrass, Zeewolde                                        kolen: o,a. broccoli, bloemkool, spitskool

Piet van Andel, Zeewolde                               bieten, ui

Bioromeo, Ens                                                gele biet, koolraap, knolselderij

Jan van Geffen, Lelystad                                schorseneren, wortel, pastinaak   

 

Zelf afhaalpunt geworden van Ekoplaza!

Een aantal klanten maken er al gebruik van....Https://webshop.ekoplaza.nl.
Als proef doen we mee en kun je voornamelijk droogwaren bestellen, die dan bij ons opgehaald en afgerekend worden. Wij maken dan apart per e-mail een afspraak voor het ophalen, binnen onze winkeltijden. De prijs van de producten is gelijk aan die in de winkels zelf van Ekoplaza!

Bij regelmatige bestellingen maken we bij voorkeur gebruik van automatische incasso, bij uitzondering kan het contant.
Dit is dus een extra stukje service en staat los van onze eigen groente en fruit abonnementen. Daar verandert niets aan.

 

Mail onderwerp aanpassen!

Heb je een dringende mail in verband met bijvoorbeeld misgrijpen, pas dan het onderwerp in de mail aan en geen reply op de inhoud van het pakket. We krijgen veel mail in het weekend (o.a. vakantiemeldingen, informatievragen) en die mail blijft in principe tot dinsdag voor Charlotte staan. Dus heb je een dringende mail in het weekend, aub het onderwerp aanpassen in bijvoorbeeld “dringend”. Dan kunnen we nog op tijd reageren.

 

Afmelden vakantie!

Bij deze nogmaals het verzoek om uiterlijk maandag voor de leverweek af te melden. Charlotte maakt dinsdagochtend de lijsten en stickervellen en daarna is er geen tijd meer om een afmelding te verwerken. Alleen bij een bevestiging per e-mail door Antoinette of Charlotte dat het verwerkt is, wordt het pakket dus verrekend. Graag jullie begrip hiervoor. Vergeet je het, kijk dan even of je iemand blij kunt maken met een pakket! Dat zal in deze tijd zeker gewaardeerd worden.

 

Nieuwe betalingsperiode

We zijn al weer aan het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 21 oktober. Deze loopt van week 43 t/m week 50 2013 (21 oktober t/m 15 december 2013). Zaterdag 19 oktober zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, dan kan dat vóór zaterdag per e-mail. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling, daarna niet meer.
Als je via telebankieren overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze ook graag binnen 2 weken betalen, met vermelding van het nummer. Mensen met automatisch incasso krijgen ook een e-mail met betalingsgegevens. Het bedrag wordt 22 oktober van de betaalrekening afgeschreven.

Ook opzeggingen voor die datum: alleen dan kan alles tijdig verwerkt worden.

 

Met vriendelijke groet,


Meino, Antoinette, Kell  (en Jan) en Charlotte

 

E-mail:   info@2linden.nl                telefoon: 0486-476048           website: www.2linden.nl


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders