Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

di 25 juni 2013

Nieuwsbrief 83 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Het weer blijft ons verrassen. Een heel koud voorjaar, in een keer 3 dagen 30 graden, veroorzaakt stress bij de groentes. In het voorjaar hebben we veel buiten afgedekt, niet alleen vanwege de kou maar ook tegen hongerige vogels (vooral duiven). De eerste oogsten waren ook 2 weken later als normaal. Nu ook de eerste peulen en tuinbonen pas volgende week.

De groenselderij in de kas is bruin geworden door de hitte en niet meer oogstbaar. Natuurlijk zijn vooral de bladgewassen met heel warm weer ook korter houdbaar. En ook asperge vindt dit warme weer niet leuk. Die droogt uit. Er zijn ook meer beestjes dan normaal. In de eerste prei zit nu preimot. De larven daarvan maken gangetjes in de prei. Hopelijk herstelt het evenwicht zich weer. We laten de prei nu wat langer staan, hopen dat die er doorheen groeit.

Maar desondanks hebben we al heel veel kunnen oogsten, weliswaar iets later als normaal, maar toch over het algemeen van goede kwaliteit en een goede opbrengst.

 

Nieuwe grond

We zijn druk geweest met te kijken naar nieuwe grond. Die kunnen we pachten van onze oude aardappelteler Hem Cuppen in Beers. Dit zat er al aan te komen, omdat we toch de laatste jaren gestaag zijn blijven groeien en we komen nu dus grond te kort. We hebben zelf 1,2 hectare totaal en daar komt nu 70 are bij. Dan hebben we dus bijna 2 hectare.
De grond nemen we volgend jaar in productie. Bericht hierover volgt nog....

 

Nieuwe aardappels

Eindelijk (ook die zijn later, en duurder) nieuwe aardappels! De prijs is € 1,50 per kg.

Ze komen van een teler in Limburg.

 

Kleine prijswijziging per 26 augustus

Vorig jaar is de btw ook voor de landbouw aangepast. Dit hebben we toen niet verwerkt. Helaas ontkomen we er niet aan nu een kleine verhoging door te voeren. Deze gaat de volgende periode in, dus vanaf 26 augustus (week 35). De prijzen worden dan:

 

Groenten 1 persoon van                               7,35 naar         7,50 euro

               2 persoons van                             7,35 naar         7,50 euro

               4 persoons van                            10,50 naar       11,00 euro

               6 persoons van                            13,65 naar       14,50 euro

Fruit         klein                                            5,80 naar         6,00 euro

               groot                                           7,35 naar         7,50 euro

 

Kratten

Graag alle kratten weer inleveren. Regelmatig komen niet alle kratten terug. Op deze kratten zit statiegeld (dus niet ons eigendom). Dit kost ons dus geld als ze voor andere doeleinden worden gebruikt en dus niet terugkomen.

 

Opgeven/ ophalen Zomervakantie

Opgeven vakantie: Om misverstanden te voorkomen, geef alleen de datum op dat je het pakket NIET komt halen. Dat kan dus ook de donderdag of vrijdag voor de vakantie zijn.

Bij twijfel, mail even. Wij kunnen de data zo nakijken.

Je krijgt ook altijd een bevestigingsmail van de vakantie. Krijg je die niet, dan kan het zijn dat de melding bij ons niet is binnengekomen.

Haalt iemand anders het pakket op, leg dan goed uit wat ze mee moeten nemen. Schrijf desnoods even op voor wie en wat ze op moeten halen. Bij de meeste ophaalpunten is er altijd wel iemand in de buurt of kan een andere klant even helpen.
Het voorkomt dat andere mensen misgrijpen. . Meld ook altijd als er per ongeluk wat verkeerds wordt meegenomen. Vaak kan er dan nog "geruild" worden en weten wij in ieder geval wat er aan de hand is.

Alvast bedankt voor de medewerking!

Nieuwe betalingsperiode

We zijn al weer aan het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 1 juli. Deze loopt van week 27 t/m week 34 2013 (1 juli t/m 25 augustus 2013). Zaterdag 29 juli zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, graag vóór zaterdag, het liefst per e-mail doorgeven. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling. Wij verzoeken je de acceptgiro binnen 2 weken te betalen na het begin van de periode.
Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze ook graag binnen 2 weken betalen. Mensen met automatisch incasso krijgen ook een e-mail met betalingsgegevens. Het bedrag wordt 2 juli van de betaalrekening afgeschreven.

Ook opzeggingen graag voor die datum. Een of twee weken later betekent voor ons erg veel administratief werk!

 

Met vriendelijke groet,


Meino Koning, Antoinette Mooren, Kell  (en Jan) Eradus en Charlotte Smink

 

E-mail:   info@2linden.nl                telefoon: 0486-476048           website: www.2linden.nl

 

 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders