Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

wo 1 mei 2013

Nieuwsbrief 82 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Er is weer volop buiten gepland. We hebben wel last gehad van het koude weer. We hebben zelfs de eerste planting van week 11 niet kunnen planten, dus weg moeten gooien. Daar zat onder andere sla, spinazie en andijvie bij. Een gedeelte was niet meer plantbaar na twee weken en ook hadden we de keuze gemaakt deze weg te gooien omdat de volgende planting al weer geleverd was. Dan hadden we dus een dubbele oogst gehad. De planten van week 13 konden pas in week 14 de grond in en de planten van week 15 kwamen er toen ook al weer bijna aan. Een korter en druk voorjaar dus qua planten en planning. Er moest ook geschoven worden met waar de planten kwamen.

De tuin buiten staat nu bijna vol. Bospeen komt al boven de grond, de raapsteel, radijs en zijn volgende week waarschijnlijk al te oogsten.

De eerste groenten hebben we vorige week eindelijk kunnen oogsten uit de kas, onder andere raapsteel, sla en paksoi. Dat is twee weken later als normaal. Er is nog wel veel afgedekt omdat de nachttemperatuur vaak nog rond 0 graden is, dus vorst aan de grond.

Levering naar woensdag 8 mei in verband met Hemelvaart

Donderdag 9 mei worden en geen pakketten geleverd. In plaats daarvan wordt zoals gebruikelijk op de woensdag ervoor, (8 mei) geleverd, op dezelfde tijd.

Vrijdag 10 mei is het weer de normale levering.

Open dag zondag 26 mei!

We hebben uiteraard weer rondleidingen, live muziek (Five Elements Jazz), onze "huis" imker, diverse stands en dit jaar ook een stand met Biologische diervoeding! Voor de kinderen is er een speeltuintje, schminken en kleuren. De boerderijwinkel is ook open. Jullie zijn van harte welkom tussen 11 en 16 uur.

Hoeveelheid pakket

Omdat het niet bij iedereen bekend is en daarom soms tot misverstanden leidt: het pakket bestaat uit 6 à 7 groentes, voldoende voor 4 à 5 maaltijden per week. Afhankelijk uiteraard van hoeveel groente je eet, kun je zelf dus altijd nog 2 à 3 keer een maaltijd samenstellen.

Opgeven/ ophalen Zomervakantie

We zitten pas bij mei, maar deze periode eindigt 30 juni! Precies aan het begin van de zomervakantie. Een hoop mensen hebben al geboekt en dat merken we aan al binnen gekomen vakantiemeldingen. Om misverstanden te voorkomen, geef alleen de datum op dat je het pakket NIET komt halen. Dat kan dus ook de donderdag of vrijdag voor de vakantie zijn.

Bij twijfel, mail even. Wij kunnen de data zo nakijken.

Je krijgt ook altijd een bevestigingsmail van de vakantie. Dus krijg je die niet, dan kan het zijn dat de melding bij ons niet is binnengekomen.

Haalt iemand anders het pakket op, leg dan goed uit wat ze mee moeten nemen. Schrijf desnoods even op voor wie en wat ze op moeten halen. Bij de meeste ophaalpunten is er altijd wel iemand in de buurt of kan een andere klant even helpen.

Het voorkomt dat andere mensen misgrijpen.

Nieuwe betalingsperiode

We krijgen al weer het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 6 mei 2013. Deze loopt van week 19 t/m week 26 2013 (6 mei t/m 30 juni 2013). Zaterdag 4 mei zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, graag vóór zaterdag, het liefst per e-mail doorgeven. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling. Wij verzoeken je de acceptgiro binnen 2 weken te betalen na het begin van de periode.

Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze ook graag binnen 2 weken betalen. Mensen met automatisch incasso krijgen ook een e-mail met betalingsgevens. Het bedrag wordt 7 mei van de betaalrekening afgeschreven.


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders