Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

wo 9 januari 2013

Nieuwsbrief 81 voor alle groente-abonnees

Rondje Bedrijf

Iedereen nog een gelukkig en gezond 2013 gewenst!

We zijn volop bezig met klussen op het bedrijf, zoals dakgoten herstellen, snoeien van hagen, de kassen repareren en wassen (alg van het plastic af). Anders is het erg donker in het voorjaar. De eerste planten komen al weer half februari,

als het niet te koud is, voor in de niet verwarmde kas.

De laatste bonenpalen en beregeningsbuizen worden van het land afgehaald, zodat straks dit weer bemest en bewerkt kan worden (spitfrezen). Dat zal eind februari, begin maart zijn. Nu maar hopen dat we niet weer zo'n ontzettend nat weer en dus natte grond hebben zoals in 2012. De kopakkers zijn toen vastgereden. Daar groeien planten minder goed op.

Pakket

Het groentepakket in de winter is natuurlijk anders dan in de zomer. De basis van het pakket is de seizoen gebondenheid. Voor de afwisseling/variatie wordt dit aangevuld met groentes uit het buitenland (Zuid Europa). Je moet denken aan onder andere broccoli, bloemkool, bleekselderij. Er is meer mogelijk met wintergroenten dan vaak wordt gedacht.  Dus niet de standaard stamppot (blijft wel lekker), maar bijvoorbeeld ovenschotels en salades. Hiervan staan een aantal recepten op de website (zoals pasta met boerenkool/vis of couscous boerenkool).

Heb je zelf een leuk recept, mail het ons!

Betalingen

We hebben 2 rekeningen, een op de Postbank (voor de incasso's) en de Rabobank, maar we controleren alleen de Rabobank 14.63.45.584 op de zelf overgemaakte betalingen (factuur per e-mail). Graag dus alleen hier overmaken met duidelijk vermelding van het nummer dat vetgedrukt staat! Anders is het voor ons ondoenlijk om de betalingen te controleren en te verwerken.

Voor de mensen die per incasso betalen. Soms wordt er een bedrag gestorneerd. Dan staat het dus niet op de rekening en wordt de betalingen ongedaan gemaakt. Wij maken dan na een (paar) maand(en) een nieuwe incasso aan. Heb je zelf al overgemaakt, laat ons dat even dan per mail weten en ook op welk rekeningnummer. Liefst hiervoor dan weer de Postbank. Dan kunnen we de stornering van de lijst af halen.

Afhaalpunt Uden?

We zijn op zoek steeds op zoek naar een nieuw afhaalpunt in Uden in de buurt van het Centrum (Zoggel, Vijfhuis) en eventueel Bitswijk. Mocht je het overwegen of vragen hierover hebben, of iemand weten met een garage, neem dan contact met ons op, liefst per e-mail.

Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover van een gratis pakket.

Afhaalpunt Sint Hubert

Helaas is Troefmarkt wegens omstandigheden gestopt en halen mensen nu op in Mill of Wanroij. We hebben een aanbod voor een nieuwe locatie: Linde, Koffieschenkerij & Kloosterhoeve, Voordijk 21 in Sint Hubert. We hebben nog onvoldoende (oude) abonnees om te beginnen. Dat zal bij 10 tot 15 abonnees zijn. De mensen uit Sint Hubert die al abonnee zijn, krijgen hier dan uiteraard nog wel bericht van. Dus als je nog mensen weet?

Afhaalpunt Nijmegen

Is een groot succes. We zijn al in december gestart met meer dan 20 abonnees!

Vakantie

Wij zijn (Meino en Antoinette) van 11 t/m 25 februari uithuizing (ofwel op vakantie, alweer....). Kell neemt uiteraard de dagelijkse leiding over en Charlotte zal op dinsdag de mail beantwoorden.

Kell zal de mail wel lezen, maar aub dus voor dinsdag wijzigingen doorgeven en grijp je mis, laat het even per mail weten en of je het verrekent wilt hebben of kans ziet om het in Reek op te halen.

Nieuwe betalingsperiode

We krijgen al weer het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 14 januari. Hij loopt van week 03 t/m week 10 2013 (14 januari t/m 10 maart 2013).

Zaterdag 12 januari zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, graag voor zaterdag, het liefst per e-mail doorgeven. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling.

Wij verzoeken je de acceptgiro binnen 2 weken te betalen na het begin van de periode.

Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijg je dan een e-mail. Ook mensen met automatisch incasso krijgen dan e-mail. Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt de 1e dinsdag van de betaalperiode van de betaalrekening afgeschreven.

Ook opzeggingen graag voor die datum. Een of twee weken later betekent voor ons erg veel administratief werk!


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders