Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

vr 15 juni 2012

Nieuwsbrief 78 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Er is een structuurprobleem op een deel van de akkers. Een trekker is bijna vast komen te zitten op het land met compost opbrengen. Het was toen toch te nat (eind februari). Aan het begin en het eind van de akker is de grond nu niet meer goed (te vast), ondanks het lostrekken van de grond later. De planten groeien op die plekken erg slecht. Dat kost ons opbrengst en het is ook geen mooi gezicht. Desondanks vallen er nog genoeg goede en mooie producten te oogsten, zoals peulen, die er nu bijna aankomen. Ook zijn er volop bladgewassen te oogsten, zoals andijvie, sla. Het pakket is zo veel mogelijk seizoensgebonden. In het voorjaar en in de zomer komt er veel van onszelf. Zo kan het wel eens zijn dat er twee dezelfde groentes achter elkaar in het pakket zitten, bijvoorbeeld andijvie of paksoi. De oogsten vallen soms bijna samen, ook zijn ze ruim na elkaar geplant. Het weer!

Kell is 5 weken uit de running geweest, een voetbalongelukje dat erg vervelend uitpakte (scheurtjes in jukbeen en verhemelte). Nu is topdrukte (planten, wieden, schoffelen en heel veel oogstwerk), dus het zijn zware weken geweest voor de rest van het team. Maar we zijn ondanks het ongeluk van Kell toch bij in de tuin. Het gaat nu weer beter met hem en deze gaat hij voorzichtig aan weer beginnen.

Onze vrijwilliger Evert heeft veel opgevangen. Hij is van 3 ochtenden naar 5 ochtenden werken gegaan. Jan, de vader van Kell, heeft wat extra uurtjes gedraaid en Meino werkte 7 dagen in de week en hij is nu superbruin en eindelijk afgevallen. Toch nog ergens goed voor geweest. Het volgende personeelslid, Charlotte, is zwanger, en hoopt half juli te bevallen. In juli en augustus zal Antoinette weer alleen de mail beantwoorden. Als alles voorspoedig gaat hopen we Charlotte in september weer bij ons te hebben.

Asperges!

We hebben weer bij onze vaste aspergeteler voor deze week asperges voor het pakket kunnen regelen. Hopelijk lukt dat nog een tweede keer.

Voor de agenda: OPEN DAG zondag 24 juni

Over een maand is het weer zover! De 20e Open Dag al weer. Ook weer volop activiteiten, live muziek, speelhoek kinderen, proeverij en rondleidingen van 11 tot 16 uur.

Vakantieperiode

De vakanties komen er weer aan en mensen grijpen vaker mis omdat de vakantie niet goed wordt doorgeven. Geef hierbij uitsluitend de data aan waarop er geen groente- en/of fruitpakket wordt gehaald en dus niet de data van de vakantie. Dit kan een verschil zijn als er bijvoorbeeld de donderdag of vrijdag vóór de vakantie al geen groenten meer nodig zijn! Er is hiervoor een speciaal formulier op onze website http://2linden.nl/afmelden_vakantie.php).

Nieuwe betalingsperiode

We krijgen naderen al weer het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 4 juni 2012. Hij loopt van week 23 t/m week 30 2012 (4 juni t/m 29 juli 2012).

Zaterdag 2 juni zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, graag voor zaterdag 2 juni, het liefst per e-mail doorgeven. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling.

Wij verzoeken je de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijg je dan een e-mail. Ook mensen met automatisch incasso krijgen dan e-mail. Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt dinsdag 5 juni van de betaalrekening afgeschreven.

Ook opzeggingen graag voor die datum. Een of twee weken later betekent voor ons erg veel administratief werk! 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders