Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

wo 4 april 2012

Nieuwsbrief 77 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Heerlijk voor ons als tuinders, het voorjaar. Dan zijn we weer lekker buiten bezig. Er is volop geplant en gezaaid. Het kan gek lopen, we hebben de beregening al aan moeten zetten. Te droog in maart! Hopelijk  is dit geen voorbode van nog een extreem "weer" jaar. Vanaf nu wordt het steeds drukker met de piek in mei/juni/juli. Dan is het planten, oogsten en onkruid wieden/schoffelen en uiteraard ook nog de beregening en op donderdag en vrijdag de pakketten maken.

De peulen zijn goed aan de groei en ook de radijs en raapsteel (in de volle grond buiten) staan al weer met hun kopjes boven de grond. Alles buiten op het land is wel afgedekt met acryl, om de plantjes nog te beschermen tegen de kou zoals we nu weer ineens hebben (nachtvorst).

We kunnen vanuit de kassen vanaf deze week al oogsten. Er komt raapsteel in het pakket. En waarschijnlijk hebben we vanaf volgende week alweer sla en paksoi.

 Fruit

In de biologische fruitteelt is geen chemische schilbehandeling toegestaan. Gelukkig maar. Maar soms kan de (bewaar) kwaliteit van zoals de bloedsinaasappel van week 12 tegen vallen. Hij was slecht te bewaren, en werd snel rot.

Dit was niet het geval toen we ze in de tassen deden! Balen dus. De mandarijnen van de week ervoor waren de laatste van de partij. Deze bleken achteraf dus ook minder smakelijk en droog te zijn. Heel vervelend en onze excuses. Maar we kunnen er niet altijd wat aan doen, maar meldt het vooral! Dan kunnen we het verrekenen.

De appels en peren komen al een tijd uit de koelcel. De oogst is dus van vorig jaar! De kwaliteit kan dus soms te wensen over laten, omdat we aan het eind van de bewaarperiode zitten. Wij kiezen er wel voor om zo lang mogelijk Hollandse appels en peren te leveren. Als het echt niet meer gaat, komt het uit het buitenland. Tot we weer een Hollandse oogst hebben. Het nu dus belangrijk om ze in de koelkast te bewaren! Temperatuurverschil kan maken dat het afrijpingsproces te snel gaat (te warm).

 

Nieuwe administratieve hulp

Sommigen zullen het al we hebben meegekregen, maar sinds een maand ongeveer is Charlotte behulpzaam op dinsdagmiddag met de administratie/mailafhandeling. De ondertekening is nu ook gezamenlijk.

De mail wordt zo veel mogelijk ook dan afgehandeld. Mocht er iets zijn waarop eerder gereageerd moet worden, zet dit dan in het onderwerp veld.

Nieuwe betalingsperiode

We krijgen naderen al weer het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 9 april 2012. Hij loopt van week 15 t/m week 22 2012 (8 april t/m 3 juni 2012).

Zaterdag 7 april zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, graag voor zaterdag 7 april, het liefst per e-mail doorgeven. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling.

Wij verzoeken je de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijg je dan een e-mail. Ook mensen met automatisch incasso krijgen dan e-mail. Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt dinsdag 10 april van de betaalrekening afgeschreven.

Ook opzeggingen graag voor die datum. Een of twee weken later betekent voor ons erg veel administratief werk!


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders