Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

wo 8 februari 2012

Nieuwsbrief 76 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Na een warme vakantie kwamen we in een totaal andere wereld terug.
Sneeuw, ijs en -10. 40 graden temperatuursverschil! En toch heeft deze "sprookjes­wereld" ook zijn charme.Voor het bedrijf was het de afgelopen twee weken lastig. Niet leuk voor Kell. Maar hij heeft zijn uiterste best gedaan om het zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.
Naast het koude weer waren er ook stakingen in Italië, en zoals jullie al weten komen een aantal groentes in de winter daar vandaan. Dus dat was schuiven met de inhoud van het pakket. Ook omdat we zelf niet konden oogsten en waren een aantal groentes ook nog een keer duurder en schaarser. Zo kwam het dus voor dat we in plaats van 7 groentes maar 6 groentes in het pakket konden doen, ondanks de mail van de inhoud van het pakket en op de website. Overmacht.Een ander voorbeeld is de boerenkool. Deze was er nog wel vorige week voor de donderdag, maar niet voor de vrijdag. Deze was niet meer oogstbaar en ook niet meer aan te kopen bij de groothandel en is vervangen door aangekochte prei.Vandaar dat we ook bij de mail en op de website hebben staan dat de inhoud van het pakket onder voorbehoud is. Als deze wijzigt, proberen we dit altijd op de afpaklijst te zetten die op de afhaalpunten hangen bij de pakketten.

Ook de uitlevering van de pakketten was een uitdaging. In de bus kon het soms zijn dat de bovenste pakketten toch licht bevroren. Zeker de bladgroentes, zoals zilversteel/snijbiet en andijvie hebben daar last van. Hopelijk is het allemaal meegevallen. De groentes zien er minder uit maar zijn over het algemeen gewoon klaar te maken.

Spruiten zijn dit jaar schaars en hebben een slechte kwaliteit. Onze eigen  spruitenleverancier had zo'n lage opbrengt, dat hij ons maar 1 keer spruiten kon leveren. Daarna moesten we inkopen via de groothandel, maar die had te weinig voor onze pakketten en de kwaliteit viel tegen. Ook wilden ze niet leveren, dan waren er te weinig spruiten meer voor andere klanten en winkels van de groothandel zelf.
De opbrengst en kwaliteit van de spruiten had te maken met het groeiseizoen in 2011. Voornamelijk de te warme novembermaand is funest geweest. Hopelijk dit jaar beter.

Ondanks dat de winter volop in het land is, gaan de voorbereiding voor het nieuwe teeltseizoen gewoon door. De eerste planten voor de kas komen al over 2 weken!
En ook kweken we binnenkort zelf onze tuinbonen en peulen op. Het kan zelfs al zijn dat we met de volgende nieuwsbrief het land al bemest en geploegd hebben. Dat hangt van het weer af. Niet te nat en zeker geen vorst in de grond.

Prijswijziging

Deze periode hebben we andere prijzen. Zie ook vorige nieuwsbrief.

Groenten 1 persoon van                               7,00 naar         7,35 euro
                2 persoons van                             7,00 naar         7,35 euro
                4 persoons van                            10,00 naar       10,50 euro
                6 persoons van                            13,00 naar       13,65 euro
Fruit         klein                                               5,50 naar         5,80 euro
                groot                                              7,00 naar         7,35 euro

Opgeven vakantie en afhalen pakket

Het gaat soms nog wel eens fout met afhalen. Geef daarom altijd de dag door dat het pakket niet wordt opgehaald, en niet de vakantieweek. Die kunnen namelijk verschillen. Als je bijvoorbeeld op zondag 6 mei op vakantie gaat, zul je het pakket die op donderdag 3 of vrijdag 4 mei niet op willen halen.
Het afhalen zelf gaat ook soms fout, zeker als iemand anders een keer ophaalt. Laat ons dat aub wel even weten, want we hebben dan wel een abonnee die mis grijpt. Dat gebeurt vaak bij dezelfde mensen, die het laatst komen.

Nieuwe betalingsperiode

We krijgen naderen al weer het eind van de huidige periode.
De nieuwe betaalperiode begint 13 februari 2012. Hij loopt van week 7 t/m week 14 2012 (13 februari tot en met 8 april 2012).  
Zaterdag 11 februari zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, graag voor zaterdag 11 februari, het liefst per e-mail doorgeven. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling.

Wij verzoeken je de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijg je dan een e-mail. Ook mensen met automatisch incasso krijgen dan e-mail.

Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt dinsdag 14 februari van de betaalrekening afgeschreven.

Ook opzeggingen graag voor die datum. Een of twee weken later betekent voor ons erg veel administratief werk!

Bedankt alvast voor de medewerking.


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders