Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

ma 27 september 2010

Nieuwsbrief 69 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

We gaan weer langzaam richting winter ofwel het najaar/herfst laat weer van zich spreken. De temperaturen dalen en tijdens het maken van deze brief, tikt de regen zachtjes tegen het zolderraam.
Op het land staat hele mooie boerenkool en prei. En ook staat er nog volop sla, andijvie, peterselie, venkel. Maar je ziet wel steeds meer lege plekken op de akkers. Die worden nu niet meer beplant. Langzaam komt het land in winterstand.

De afgelopen weken zijn de laatste planten, veldsla en winterpostelein, geplant. Deze groeien nog met hele lage temperaturen. Het zijn echte wintersalades. Het wordt nu ook een tijd van meer aankopen, het liefst zo veel mogelijk uit de buurt, bijvoorbeeld Hem Cuppen uit Beers, Harry van de Elzen, Zeeland en Van Raaij uit Nijmegen. En soms ook van verder weg. De broccoli en bloemkool komen nu uit de Flevopolder.

In de kassen staat weer onder andere raapsteel, late andijvie, paksoi en kruiden. Binnenkort wordt de rest vol geplant met veldsla en winterpostelein. Als het van het land op is, gaan we door met de kas.

Ondanks het veranderlijke weer hebben we een goed seizoen gehad. Het onkruid is ondanks de nattigheid goed onder controle gebleven en behalve wat slechtere bladgewassen (smet door te nat weer) hebben we mooie groentes kunnen oogsten. 

Publiciteit

De afgelopen weken hebben we nogal wat publiciteit gehad. Onze snijbiet was te zien in het kookprogramma van Omroep Brabant, zelfs een filmpje met de snijbiet en mij in de hoofdrol, was 1 minuut te zien! Altijd leuk.

Ook stonden we op de Streekfair die jammer genoeg in het water gevallen is. Van de verwachte 17.000 mensen zijn er maar 2.500 gekomen.

Ook stonden we in de Scope (blad van de Rabobank).

Alverna

We hebben geflyerd in Alverna en ook komt en binnenkort een stukje in de krant over de Spar daar. Daar worden we ook in genoemd. Tot nu toe loopt het helaas niet storm. Als jullie mensen weten in de omgeving van Wijchen, Alverna? Laat het hun weten dat wij een afhaalpunt erbij hebben bij voldoende belangstelling.

Nieuwe betalingsperiode

De nieuwe betaalperiode is begonnen. Hij loopt van week 39 2010 t/m week 46 2010 (27 september t/m 21 november 2010). Wij verzoeken je de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, heb je een e-mail gehad. Ook mensen met automatisch incasso hebben een e-mail gehad.

Van een aantal mensen is het e-mail adres niet goed. Heb je geen mail gehad, mail dat aub dan naar ons, dan kunnen we het adres nog een keer controlen.

Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt dinsdag 28 augustus van de betaalrekening afgeschreven.


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders