Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

za 31 juli 2010

Nieuwsbrief 68 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Het blijft altijd een aparte ervaring om met 30 graden boerenkool te planten. Je denkt alleen maar aan zwemmen en tegen de tijd dat de boerenkool geoogst kan worden, ligt er misschien wel sneeuw!
We zijn dus al volop bezig om de tuin vol te planten/zaaien het najaar en de winter. De winterprei is ook al geplant en groeit goed.
Ook de tweede planting courgettes staan weer in de grond. Er komen al weer bloemen in. Na een moeizame start doet de eerste partij doet het ongelofelijk goed. We oogsten iedere dag en per week komen er wel gemiddeld 300 á 400 courgettes af. Dus deze zit nu veel in het pakket. Lekker om te roerbakken, en voor in de salade (gesneden in blokjes).

Samenstelling pakket

Wat we al eerder gezet hebben in de afpaklijst over de bonen in de kas en tuinbonen en peulen buiten herhalen we nog maar een keer. Door de weeromstandigheden was de opbrengst van de tuinbonen en peulen heel laag.
Jammer genoeg dus ook minder vaak in het pakket. En de bonen in de kas zijn helemaal mislukt.  Gelukkig zitten we nu volop in de bonen ... (letterlijk).

We hebben toch te maken met het weer. Dat is gelukkig (nog) niet te beïnvloeden. Dat merk je soms aan de samenstelling. Deze groentes aankopen is geen optie, omdat het dan bij iedereen schaars (en dus ook duur) is. En dat kan dus ook betekenen dat andere  groentes wat sneller of vaker terugkomen in het pakket.

Fruit

Een steeds terugkerend probleem is het fruitpakket in de zomerperiode.
Voornamelijk juli-augustus, als er dus volop zomerfruit is, zoals perzik, kersen, aardbeien.

Mocht je je afgevraagd hebben waarom het er niet of minder vaak in zit. Dat komt doordat deze, bijvoorbeeld kersen, heel duur zijn (6,50 per kilo inkoop). Of heel kwetsbaar, zoals aardbeien.
Of beiden, zoals perziken en nectarines (2,50 à 3,00 per kilo en snel beurs).

Wat kunnen jullie in ieder geval wel verwachten aan zomerfruit:
Meloen (water en galia), pruimen, druiven en natuurlijk af en toe toch perzik en abrikoos.
Of we moeten in deze periode los laten dat het pakket van 7,00 ongeveer 3,2 kg fruit bevat (= fruit groot) en meer kiezen voor (duurder) zomerfruit.

Laat even weten wat jullie voorkeur heeft. Nu de laatste appels uit Nederland, en net zoals sinaasappels en peren moeten die in de koelkast bewaard worden!

Warmte

Het blijft lastig voor groenten en fruit (en de mensen zelf op de tuin). Als het zo lang rond de 30 graden is wordt de kwaliteit daardoor soms minder. Daar kunnen we helaas niets aan doen.

Vakantie!

We zijn komende week op vakantie (26 tot 30 juli). Kell runt het bedrijf dus zonder ons komende week, maar met extra hulp. Alles gaat dus gewoon door. Alleen het beant-woording van de mail NIET! De mail wordt wel verwerkt, maar de bevestiging hiervan komt dus een week later. De pakketten worden zoals gewoonlijk geleverd en de winkel is ook gewoon open!

Nieuwe betalingsperiode

Over een week begint de nieuwe betalingsperiode. Hij loopt van week 31 2010 t/m week 38 2010 (2 augustus 2010 t/m 26 september 2010).

Wij verzoeken je de acceptgiro binnen twee weken te betalen.
Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijgt je een e-mail. Ook deze gaarne binnen twee weken betalen.
De mail en acceptgiro's worden volgende week verstuurd.
Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt rond dinsdag 3 augustus van de betaalrekening afgeschreven.

 

Met vriendelijke groet,

 Meino Koning, Antoinette Mooren en Kell Eradus

 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders