Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

wo 2 juni 2010

Nieuwsbrief 67 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Ondanks het vrij koude voorjaar (de temperatuur lag onder het gemiddelde), is de groei goed op gang gekomen. We oogsten weer volop uit eigen tuin. Dat kan je ook wel zien aan de pakketten. De kwaliteit is goed en de opbrengst ook. Het onkruid is onder controle en de groentes staan er prachtig bij. Het land is een plaatje.
Dit komt mooi uit, zo vlak voor de Open Dag (zie verderop). Het donkere weer heeft er wel voor gezorgd dat onze vaste kas-teler (tomaat en paprika) laat is met zijn oogst. Binnenkort verwachten we de eerste tomaten en paprika's.

Goed nieuws voor een aantal mensen die hiernaar al informeerden. Onze vaste aspergeteler verwacht deze week voldoende oogst te hebben voor onze pakketten! Zoals gebruikelijk komen er 1 à 2 keer per jaar asperges in het pakket.

Afpakken groentepakket/fruittassen

Het gaat bijna altijd goed met het afpakken. Op sommige plaatsen helaas wat minder.
Daarom deze reminder.
Fruittassen:  Zwarte opdruk = Fruit klein (€ 5,50)  Rode opdruk = Fruit groot (€ 7,00).

Mensen met afwijkende tassen hebben een sticker op de tas. Dat gaat soms ook nog fout. Mensen pakken hun kleur, en zien niet dat er een sticker op zit.
Wat betreft de groenten, 1 en 2 persoons zitten in dezelfde krat. Alleen de 1 persoons combi heeft wat fruit erbij! Dus let goed op met afpakken.
Mocht je toch per ongeluk verkeerd pakken, ruil het dan om (als dat kan), of laat het ons weten. Dan kunnen wij misschien nog iets regelen voor die abonnee die misgrijpt.
Ben je als laatste (er staat nog maar 1 pakket/tas), dan mag je die gewoon meenemen (ook klopt het niet). Laat ons dit ook even weten, liefst per mail.

Bij twijfel, er hangt een lijst namen en pakket op de meeste afhaalpunten. Nieuwe mensen staan er niet altijd op, omdat we niet elke week de lijst kunnen vervangen.

Nieuwe oogst aardappels

De aardappelprijs wordt in de nieuwe betaalperiode € 1,20 per kilo.  

Imker

Sommige oudgedienden onder jullie weten misschien nog wel dat er op de Twee Linden in het verleden bijenvolkeren hebben gestaan. Deze hebben het jammer genoeg niet gered. Gelukkig hebben we nu een huisimker. Hij levert honing voor de winkel. En hij is bereid om in juni 2 kasten op het bedrijf neer te zetten. Deze honing wordt dan in de winkel verkocht, als Twee Linden honing. Toch weer een beetje eigen bijen.

Open Dag!

Het is weer zover. Zondag 13 juni hebben we weer open dag, van 11 tot 16 uur. Hopelijk werken de weergoden mee... (we typen het nu met regenweer).
Het wordt weer een gezellige dag met veel activiteiten. Natuurlijk doorlopend rondleidingen, live muziek, terrasje, Natuurwinkels (Oss en Uden), kinderhoekje (tekenen en schminken) enz. Zie de poster op de afhaalpunten.

Nieuwe betalingsperiode

Over een week begint de nieuwe betalingsperiode. Hij loopt van week 23 2010 t/m week 30 2010 (7 juni 2010 t/m 1 augustus 2010). Wij verzoeken je de acceptgiro binnen twee weken te betalen.

Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijgt je een e-mail. Ook deze gaarne binnen twee weken betalen. Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt rond dinsdag 8 juni van de betaalrekening afgeschreven.

Met vriendelijke groet,

Meino Koning, Antoinette Mooren en Kell Eradus


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders