Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

wo 7 april 2010

Nieuwsbrief 66 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Eindelijk voorjaar. Vandaag heerlijk op het bankje gezeten bij de vijver. Natuurlijk te lang blijven zitten, voor straf wordt het vanavond laat. Maar dat hebben we er wel voor over.
Het weer doet ook de groentes in de kas welig tieren. Volgende week dus de eerste raapsteel en paksoi en de weken daarna wordt het aangevuld met sla, andijvie, Chinese kool, bosui en dergelijke.
Heerlijk, weer voorjaar. De eerste boerenzwaluwen over het land en volop nestelende mezen in de kasten die laten in het seizoen met hun kroost de kolen rupsenvrij houden. Ook volop hommels en ook al weer een aantal soorten vlinders.
In de volle grond is de peul goed aan het groeien, en ook de andere groentes (bloemkool, venkel, bospeen e.d.) doen het goed. Het seizoen was laat, maar de koude nachten blijven nu hopelijk achterwege.

Kell

Kell heeft de afgelopen tijd met zijn gezondheid gekwakkeld. Hij is nu op de weg terug. Maar we hebben de afgelopen tijd gedeeltelijk met invallers moeten werken. Kell werkt halve dagen. Jammer genoeg zijn er daardoor soms meer fouten gemaakt (verkeerd wegzetten, slecht fruit en/of groenten niet er uit gehaald of gezien). Meld vooral als dat is gebeurd, dan kunnen we het compenseren of verrekenen. Dat soort dingen gebeuren nu eenmaal vaker met nieuwe mensen. Heel vervelend en onze excuses daarvoor.

Groothandel

We proberen zo veel mogelijk zelf te telen, maar zoals jullie weten, komen er ook groenten/fruit van derden, vooral in de winterperiode en overgang naar het voorjaar. Het liefst halen we alles rechtstreeks bij collega-telers waar we al jarenlang komen.
Maar soms zijn we aangewezen op de groothandel (Udea). Deze levert over het algemeen mooie producten, maar de laatste paar weken viel het een beetje tegen. Ook zij betrekken nu veel uit het buitenland en het transport duurt gewoon langer. Producten zijn dus minder vers. En ook zijn er een aantal soorten fruit en groenten uit het buitenland aan het eind van hun bewaarperiode, in de koeling of op het land. Lastig dus.

We doen ons best, en de groothandel ook, om goede producten te leveren. Dat blijft een probleem in de overgang van winter naar voorjaar. 
Maar gelukkig, de nieuwe oogst komt er aan. Bij ons, maar ook bij anderen.

Nieuwe betalingsperiode

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 15 2010 t/m week 22 2010 (12 april 2010 t/m 6 juni 2010). Wij verzoeken je de acceptgiro binnen twee weken te betalen.
Als je via telebankieren o.i.d. overmaakt, krijgt je een e-mail. Ook deze gaarne binnen twee weken betalen.
Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt rond dinsdag 13 april van de betaalrekening afgeschreven.

Met vriendelijke groet,

Meino Koning, Antoinette Mooren en Kell Eradus


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders