Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

zo 23 november 2008

Nieuwsbrief 57 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf 

De winter doet zijn intrede. Dat is ook te merken op het land. Er staat nu nog prei, boerenkool, veldsla en winterpostelein op. In de kassen staan nog kruiden, andijvie, veldsla en winterpostelein. We zijn nu bezig om dingen op te ruimen zoals palen van de bonen, beregeningsleidingen en dergelijke. In de komende tijd gaan we ook weer de houtwallen, bomen snoeien die volop op het bedrijf staan. Dat is altijd een leuke bezigheid, vooral als het winterzonnetje schijnt. Ook is het voor ons een tijd om uit te rusten en weer energie op te laden voor het nieuwe seizoen. Want je merkt altijd wel dat je aan het eind van het seizoen gewoon moe bent en dat je dan ook tijd voor jezelf nodig hebt.

Herkomst groenten en fruit in de winter

Als de groentes niet van de Twee Linden afkomstig zijn, betrekken we ze zoveel mogelijk groenten bij collega's in de buurt en soms ook uit de Flevopolder. Als we dan voor de variatie nog tekort hebben, komen er ook groentes van de groothandel Udea bij. Hieronder een lijstje waar de groenten vandaan komen:

 

 Hem Cuppen (Beers) aardappels, witte kool, rode kool, rode ui, witte ui
 Harrie van Elzen (Zeeland) appels, peren
 Gordon Brownloon (Groesbeek)  pompoen, wortel, spruiten
 Adri Jonkers (Boxtel)  kasproducten zoals paprika, tomaat
 Biobrass (Flevopolder) bloemkool, broccoli, spitskool
 Van Raay (Nijmegen) witlof
 Piet van Andel (Flevopolder) biet
 Zorgboerderij (Flevopolder)  spruiten, knolselderij
 Johan Krops (Flevopolder) witlof
               

                              

Levering rond Kerst!!!

Op de leveringsdagen donderdag en vrijdag is het Kerstmis! Dat worden nu voor de donderdag dinsdag 23 december, met dezelfde afhaaltijden.

Voor de vrijdag wordt het woensdag 24 december. Als we iets veranderen aan de afhaaltijden, laten we dat u tijdig weten (via de website en poster bij de afhaalpunten 2 weken van te voren).

Uitzondering is Reek, die kan afhalen op dinsdag 23 december vanaf 13 uur en woensdag van 9 uur.

Zoals u van de afgelopen jaren gewend bent, wordt dit ook een dubbel groente, fruit- en aardappelpakket! De week erna (donderdag 1 en vrijdag 2 januari 2009) GEEN PAKKET!

De eerstvolgende levering, van 2009) is dan op donderdag 8 en vrijdag 9 januari.

De inhoud van het kerstpakket staat 2 weken voor levering op de website en ook op posters op de afhaalpunten.

De abonnees met levering om de week (oneven) worden nog door ons benaderd. De levering valt namelijk op een even week. En de eerste leveringsweek is ook een even week.

 

Kisten

EEN OPROEP: om zorgvuldig om te gaan met het inleveren van de kisten. Die kunt u meenemen maar er zit statiegeld op, dus wissel ze elke week om! We raken er elk jaar te veel kwijt.

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 48 2008 t/m week 3 2009. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. het betalingskenmerk dat op uw acceptgiro staat.
LET OP: Aub NIET zelf uw bedrag aanpassen in verband met vakantie en overmaken, wij hebben dan een groot probleem met het verwerken van uw betaling. Deze is in het systeem dan niet te vinden en af te boeken! U kunt dan ook een herinnering krijgen, ondanks dat u betaald heeft. Zo ook geen twee betalingsperiodes samenvoegen, dan hebben we hetzelfde probleem. Vakanties en wijzigingen worden altijd automatisch de daaropvolgende betalingsperiode verwerkt, dus we zijn het niet vergeten.

Verwerken wijzigingen en vakanties

Doorgeven van vakanties en wijzigingen van abonnement en bestellingen van aardappels uiterlijk op de zondag voor die week (een week loopt van maandag tot en met zondag). De planningen van die week worden dan gemaakt.
Het liefst per e-mail (via deze website) uw wijzingen dus uiterlijk zondag doorgeven.

 

Met vriendelijke groet, Meino Koning en Kell Eradus

 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders