Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

zo 28 september 2008

Nieuwsbrief 55 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

De winter staat voor de deur. Vorige week hebben we de eerste vorst aan de grond al gehad. De komende week is nog groeizaam. Waarschijnlijk gaat alles wat we laat geplant hebben (sla, andijvie) het halen. Dat is altijd even spannend, want vorst van een paar graden is funest voor een aantal groentes. Met koude nachten gaat de groei eruit.

We hebben deze week alles geschoffeld wat nog geschoffeld moest worden. De tuin staat er goed bij. Vandaag de pompoenen van het land gehaald en al wat beregeningspijpen opgeruimd.

In de kas staat de raapsteel twee centimeter hoog. Over twee à drie weken is deze oogstbaar.

Ook staan er nog twee partijen paksoi en een partij andijvie voor de oogst in december (na de oogst van de volle grond). Op de tuin staat verder nog volop bladgewassen, venkel, koolsoorten, peterselie, selderij en dergelijke. De maïs is opgeoogst en onze stok snij- en sperziebonen geven nog maar weinig productie. Wel kunnen we uit de buurt nog machinaal geplukte sperziebonen halen… Deze gaan er nog een of twee keer in het pakket dit jaar.

Nieuwe abonnees

Afgelopen weken hebben zich veel nieuwe abonnees aangemeld. Dat is harstikke fijn. We gaan weer naar de 500 abonnees toe. Wel 10 nieuwe abonnees zijn binnengekomen via de Streekfair Maashorstboeren van afgelopen weekend. We hebben nog voldoende ruimte om te groeien en ook zijn we nog altijd op zoek naar nieuwe afhaalpunten, bijvoorbeeld in Wijchen, Lithooien en dergelijke. Voor tussen de 10 en 15 abonnees kunnen wij een afhaalpunt opnemen in de ronde, mits op de route.

Verandering in het bedrijf

Zoals een aantal mensen het nu wel weten, ondanks dat ik het onduidelijk aangegeven heb begin dit jaar, is Francy vertrokken. Dat is een zware tijd voor mij geweest, voor de kinderen en natuurlijk ook voor het bedrijf. Gelukkig heb ik veel mensen om me heen die me bij staan om door deze moeilijke tijd heen te komen. Nadat ik een tijd alleen ben geweest, heb ik het geluk gehad dat ik iemand ben tegen gekomen waarmee het zo goed gaat, dat we samen verder gaan. Ze woont nu bij mij en doet naast haar eigen baan, nu ook de administratie van het bedrijf. Vandaar ook dat de mail beantwoordt wordt met Antoinette, en het nu ook wat strakker gepland is. Dit gebeurt vaak in het weekend. Vandaar ook dat wijzigingen uiterlijk zondag doorgegeven kunnen worden (zie verwerken wijzigen en vakanties). Doordeweeks is de telefonische bereikbaarheid ook minder, omdat ik op het land aan het werk ben en er dus niemand thuis is. U kunt wel een bericht achterlaten, maar de voorkeur heeft (als dat kan) een e-mailbericht.

Aardappels

De aardappelprijs is voor de komende periode 0,85 euro per kilo. (deze prijs wordt volgende betalingsperiode verwerkt!)

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 40 t/m week 47 2008. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. het betalingskenmerk dat op uw acceptgiro staat (begint met 6 7002).
LET OP: Aub NIET zelf uw bedrag aanpassen in verband met vakantie en overmaken, wij hebben dan een groot probleem met het verwerken van uw betaling. Deze is in het systeem dan niet te vinden en af te boeken! U kunt dan ook een herinnering krijgen, ondanks dat u betaald heeft. Zo ook geen twee betalgingsperiodes samenvoegen, dan hebben we hetzelfde probleem. Vakanties en wijzigingen worden altijd automatisch de daaropvolgende betalingsperiode verwerkt, dus we zijn het niet vergeten.

Voor degenen die via automatisch incasso betalen: het bedrag wordt rond 1 oktober 2008 van uw rekening afgeschreven.

Verwerken wijzigingen en vakanties

Doorgeven van vakanties en wijzigingen van abonnement en bestellingen van aardappels uiterlijk op de zondag voor die week (een week loopt van maandag tot en met zondag). De planningen van die week worden dan gemaakt.
Het liefst per e-mail (via deze website) uw wijzingen dus uiterlijk zondag doorgeven.

  

Met vriendelijke groet, Meino Koning en Kell Eradus

  

E-mail:   info@2linden.nl                     telefoon: 0486-476048               website: www.2linden.nl

 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders