Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSkal 6268

EU Organic

 

di 29 juli 2008

Nieuwsbrief 54 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Net terug van vakantie, Duitsland (Zwarte Woud) en Zwitserland. Bergen beklommen en heerlijk uitgerust.

Kell heeft de honneurs waargenomen. Hij gaat in augustus op vakantie.

Het voordeel van de vakantieperiode is dat er veel abonnees zelf weg zijn, en daardoor is het iets minder druk op het bedrijf en kan ik ook weg.

Jammer genoeg is het de periode dat het op het land normaal gesproken volop groenten zijn. We zijn daar in de loop van de jaren meer rekening mee gaan houden.

We hebben nu veel van onze eigen grond. We kopen alleen wat kasproducten (tomaat, komkommer en dergelijke) bij. En ook de bloemkool/broccoli komt van een collega die op kleigrond teelt. Dat vragen bloemkool en broccoli namelijk.

De laatste kolen voor het najaar zijn nu geplant, en de winterprei zit ook al in de grond.

De laatste bonen zijn gezaaid. Nog een paar weken buiten planten (sla en dergelijke) en zaaien (raapsteel). Winterpostelein en veldsla planten we in het najaar pas. Deze zijn winterhard en groeien bij lage temperaturen nog door.

In een later tijdstip planten we de tunnelkassen vol.

Aardappels

De aardappelprijs is voor de komende periode 1 euro per kilo.

We hebben weer aardappels van Hem Cuppen.

Prijsverhoging

Zoals al op de website aangekondigd was, ontkomen we er niet aan om de prijzen iets te verhogen met 50 cent per type pakket. Onder andere inflatiecorrectie, gestegen kosten van inkoop, brandstof en dergelijke zijn hier de oorzaak van.

 

De nieuwe prijzen worden:

Groenten   1 persoon van                                6,50 naar          7,00 euro

               2 persoons van                               6,50 naar          7,00 euro

               4 persoons van                               9,50 naar        10,00 euro

               6 persoons van                             12,50 naar        13,00 euro

Fruit         klein                                             5,00 naar          5,50 euro

               groot                                            6,50 naar          7,00 euro.

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 32 t/m week 39 2008. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. het 4-cijferige handgeschreven betalingskenmerk dat op uw acceptgiro staat.

Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 7 augustus 2008 van uw rekening afgeschreven.

Verwerken wijzigingen en vakanties

Vanaf 9 juni 2008 hebben we een nieuwe systeem. Dat werkt met betalingsperiodes van 8 weken vooraf. Vakanties, wijzigingen in de fruit- en groentepakketten en aardappel­abonnementen worden in de daaropvolgende betalingsperiode verrekend. Het dus niet meer mogelijk de betaling gelijk aan te passen.
Vakanties worden nu ook door het pakket bijgehouden.
De verwerking hiervan kan uiterlijk op de zondag voor de komende week. Hopelijk kunt u hier rekening mee houden.
De planningen van die week worden dan gemaakt.
Het liefst per e-mail (via deze website) uw wijzingen dus uiterlijk zondag doorgeven.

 

Met vriendelijke groet, Meino Koning en Kell Eradus

E-mail:   info@2linden.nl                    website: www.2linden.nl

telefoon: 0486-476048

 


Recepten van het seizoen

Paksoi met tomaat en cashewnoten, Bijgerecht 4 personen

1 paksoi  2 uien gesneden  
2 theel. djinten (komijn)  2 theel. kerrie  
bouillonblokje  100 gr. cashewnoten grof gehakt  
3 tomaten  evt. 1 eetl. garam masala olie  

Paksoi wassen, in dunne repen snijden en uit laten lekken. Ui, djinten en kerrie in wat olie fruiten. Noten erbij, even meebakken. Bouillonblokje verkruimeld toevoegen. Tomaten in stukjes erbij. Paksoi toevoegen en al omscheppend in 5 min. beetgaar bakken. (Garam masala erbij). Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met basmatirijst en tzatziki (komkommersalade).

Courgette: uit de oven, Bijgerecht 2 personen

1 courgette  2 uien (of enkele bosuitjes)  
1 dl. melk  1 ei  
snufje peper  

Verwarm de oven voor op 200 C. Was de courgette. Snij de courgette (met schil) in kleine blokjes. Doe deze in een beboterde ovenschaal en zet deze 15 min. in de oven.

Fruit ondertussen de uitjes in een pan glazig. Klop de melk met het ei en een snufje peper door elkaar.

Wanneer de courgette 15 min. in de oven is geweest: roer de uitjes door de courgette en giet daaroverheen het melkmengsel. Doe daarna alles nog een keer 15 min. in de oven.

Andijvie: stamppot met shoarmareepjes en abrikozen, Hoofdgerecht 4 personen

1,5 kg kruimige aardappels  zout  
2 uien  8 gewelde abrikozen  
2 eetl. boter  400 gr. shoarmareepjes  
1 bekertje zure room (125 ml.)  500 gr. andijvie  
peper  6 eetl. knoflooksaus  

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden. Abrikozen in reepjes snijden. In wok of grote braadpan boter verhitten. Shoarmareepjes met ui al omscheppend in ca. 5 min. bruin en gaar bakken. Abrikozen toevoegen en nog ca. 1 min. verwarmen. Andijvie wassen en fijnsnijden.

Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en evt. wat kookvocht tot een smeuïge puree stampen. Andijvie en shoarmamengsel erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 2 min. verwarmen. Knoflooksaus apart erbij serveren.

Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders